≫ 

Otkriven razlog hitnog sastanka u Londonu: Evo ko se povlači sa vršenja kraljevskih dužnosti! (VIDEO)

Slični sastanci se često organizuju, ali...

  • 8

Mediji su se rano jutros okupili ispred Bakingemske palate posle novinskog članka da se "nešto neuobičajeno dešava u palati", javlja AFP. Nakon niza nagađanja iz Bakingemske palate potvrđeno je da Princ Filip od jeseni više neće obavljati nikakve javne funkcije.

Tajni plan od 9 dana: Evo šta će se desiti kada umre kraljica u Velikoj Britaniji

Nakon što je odjeknula vest da se u Bakingemskoj palati nešto čudno dešava i da je kraljiva Elizabeta sazvala hitan sastanak osoblja, internetom su krenule špekulacije u rasponu od toga da kraljica planira da abdicira pa do toga da je Princ Filip zapravo preminuo, ali se još uvek ništa sa sigurnošću ne zna. 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međutim ubrzo je postao jasan razlog jutrošnjeg hitnog sastanka. Princ Filip (96), odnosno Vojvoda od Edinburga, uz punu podršku kraljice odlučio je da se povuče sa svih javnih funkcija. Kako je potvrđeno, on će do jeseni ispuniti sve svoje dužnosti, a ovo je zvaničan dokument koji je Lord Čemberlen objavio javnosti, a koji to potvrđuje.

Desetak televizijskih kamera nalazi se ispred palate, a nekoliko ljudi širom zemlje, bliskih kraljevskoj porodici, pozvano je na sastanak "posle glasina o informacijama koje bi se odnosile na kraljicu ili njenog supruga, princa od Edinburga", preneo je tabloid Dejl miror.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Iako se slični sastanci organizuju povremeno, ovog puta je sastanak sazvan u poslednjem trenutku što ukazuje da će nešto značajno biti saopšteno - naveo je list pozivajući se na neimenovane izvore.

Pratite uživo kakvo je trenutno stanje ispred Bakingemske palate:

Inače, kraljica koja je nedavno napunila 91 godinu, vratila se u sredu u London posle boravka u dvorcu Vindzor na zapadu Londonu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    4. maj 2017 | 09:22

    Biće krenule pripreme...za žurku...za taj rodjendan u junu.

  • livia

    4. maj 2017 | 12:55

    E, spasi mi dan, sad mogu dušom da da'nem što nema još đenaze, daleko bilo, pa samo im je devedeset i kusur. A poslovi se nagomilali..

  • Rista

    4. maj 2017 | 12:07

    Nema meni spavanja noćas. Kuku tragedije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA