Albanac Arif Alili sada je Aleksandar Gorski: Prešao u pravoslavlje, a imao je jak razlog za to (VIDEO)

U Pravoslavlje je prešao da bi, kao što kaže, našao svoj duhovni mir

  • 4

Albanac Arif Alili (57) iz sela Lomnica blizu Gostivara na zapadu Makedonije, prešao je u pravoslavlje i od juče se zove Aleksandar Gorski. Novo ime je dobio na svetom činu krštenja.

Jovica je iskeširao 500.000 evra za krštenje, a ne možete ni da zamislite kako mu se zovu sin i unuk!

U Pravoslavlje je prešao da bi, kao što kaže, našao svoj duhovni mir, javila je tetovska televizija Ultra, a prenosi sandzaklive.rs.

Aleksandar kaže da su mu svi prijatelji hrišćani, pa se i on tako oduvek osećao.

- Grešnik sam kao i svi mi. Preko pravoslavne vere želim da se pokajem pred Bogom. Ceo život su mi hrišćani pomagali, a sada se osećam veoma dobro, kao jagnje koje je pronašlo svoje stado - kaže Aleksandar Gorski.

Krštenje Arifa Alilija u Aleksandar Gorski izvršila su trojica sveštenika tetovskog eparhijskog namesništva. Kum je bio presrećan što je bio deo ovog svečanog čina.

- Smatram da svako ima pravo da se pokaje u životu i da traži svoj mir i spokoj pred Bogom, I ovaj čin je bio deo toga. Predstavlja mi posebno zadovoljstvo što sam kum čoveku koji preko naše vere želi da pronađe mir i spokoj za svoju dušu - izjavio je kum.

Pogledajte kako je izgledao čin njegovog krštenja:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/sandzaklive.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    4. maj 2017 | 10:44

    Budi uveren da si pronasao pravi put...dobro dosao medju pravoslavne hriscane.

  • Ranko

    4. maj 2017 | 13:59

    Nasao si put koji te neminovno vodi miru, ali na tom putu te čeka ogromna patnja, daleko veća nego da si ostao u islamu. Iz pravoslavlja beze slabi a ulaze snazni. Nadam se da ćes na tom putu smoći snage da izdrzis, jer trebaće ti vise nego nama koji smo po rodjenjem u njemu.

  • sveznalica

    4. maj 2017 | 11:53

    Na sajtovima na Albanskom jeziku piše da je to nastavak politike asimilacije koju sprovodi VMRO-DPMNE. Takođe piše da te dotični gospodin proveo puno godina u zatvor. Piše još i da je loš čovek i špijun. Ko ne veruje da to piše neka nekako prevede tekstove. Ne znam da li to sa asimilaciom važi i za one koji prime islam?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA