Uhapšen prodavac lažnih diploma vozačima!

Miodrag Stanković (63) se predstavljao kao savetnik u Ministarstvu prosvete, a kupovinu diploma vozača drumskih vozila i tehničar drumskog saobraćaja organizovao u svojoj kući. Naplaćivao im od 500 do 3.000 evra

  • 0

U nastavku akcije hapšenja zbog lažnih diploma inspektori kriminalističke policije u Smederevu lišili su slobode Miodraga Stankovića (63) iz Beograda, zbog osnovane sumnje da je pomagao u izvršenju krivičnog dela primanje mita.

- Stanković je stručni saradnik u Centru za obrazovanje odraslih u Beogradu, a predstavljao se i kao savetnik u Ministarstvu prosvete i predsednik školskog odbora Centra za osnovno obrazovanje odraslih u Sopotu - saopšteno je iz smederevske Policijske uprave.

On je od 2007. do 2011. u kancelariji u svojoj kući primio više desetina zainteresovanih kupaca diploma, od njih uzimao novac u iznosima od 500 do 3.000 evra, koji je davao Sidi Jovanović, referentu za učenička pitanja u Tehničkoj školi u Smederevu.

Falsifikovana svedočanstva i diplome za zanimanja vozač drumskih vozila i tehničar drumskog saobraćaja kupci su preuzimali u njegovoj kući ili su ih dobijali na kućne adrese.

Policija je pre tri dana saopštila da je uhapsila devet osoba iz Smedereva i Beograda zbog sumnje da su prodavali falsifikovane diplome srednje Tehničke škole u Smederevu i time prisvojili oko milion evra.

S tim u vezi, jedna naša čitateljka ukazala nam je da se taksista Slavko Ožegović (73) iz Nove Pazove, iako je MUP saopštio da je uhapšen, nalazi na slobodi i da ga je lično videla.

U policiji kažu da ne mogu da proveravaju informaciju, jer su "podaci iz njihovog saopštenja tačni" i da s razlogom nikada ne saopštavaju puno ime i prezime uhapšenih.

- Takođe postoji mogućnost da je pomenuti uhapšen ranije tokom dana, a da je nakon saslušanja kod sudije pušten - objašnjavaju u MUP-u.

(A. P. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA