Joca Amsterdam planirao ubistvo bugarskog premijera

Sreten Jocić i njegov najbliži saradnik u Bugarskoj navodno su razmišljali o atentatu na aktuelnog bugarskog premijera Bojka Borisova

  • 0

Sreten Jocić i njegov najbliži saradnik u Bugarskoj navodno su razmišljali o atentatu na aktuelnog bugarskog premijera Bojka Borisova, piše agencija BTA.

Kalojan Jordanov je u svedočenju pred sudom u Sofiji rekao da su Jocić, zvani Joca Amsterdam, i njegov saradnik Janko Popov navodno razgovor o tome vodili u Jocićevom stanu u Beogradu. Oni su, kako tvrdi svedok, takođe razgovarali o nerešenim finansijskim računima između Jocića i bugarskog biznismena Hrista Kovačkog.

Popov je, trvdi Jordanov, angažovao za ova ubistva treće osobe uključujući Petra Stojanova.

Popov kome se u Sofji sudi u slučaju "Ubice" zajedno sa Peterom Stojanovim, Vasilom Kostovim, Jankom Popovim i nekolicini drugih lica za naručena ubistva i podmetanje požara, negirao je tvrdnje svedoka.

Jocić je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića u julu 1995, a u toku mu je suđenje za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Iva Pukanića 23. oktobra 2008.

(I. M. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA