≫ 

Veliki aplauz za Vladimira Lalića: Ušao je u uži izbor 12 najboljih mladih slikara u Francuskoj, a sve zbog poziva Vladimira Veličkovića (FOTO)

Fondacija Antoan Maren, kao i nagrada, inicijativa su jedne od najvećih evropskih fabrika umetničkog materijala koja postoji od 1947. godine

  • 5

Umetnik Vladimir Lalić ušao je u najuži izbor prestižne francuske nagrade za slikarstvo "Fondacije Antoan Maren", za koju ga je predložio čuveni srpski i francuski akademik i slikar Vladimir Veličković.

 

Stotinu mi vampira! Otvoren je Centar za stripsku umetnost u Domu omladine

 

Konačni dobitnici prve, druge i treće nagrade fonda biće poznati 9. jula pri svečanoj  dodeli nagrada na velikoj izložbi u pariskoj galeriji "Munisipal Hulio Gonzales", piše na sajtu te fondacije.

 

Komisija za dodelu nagrade u kojoj su umetnici Pat Andrea, Gabrijela Moravetz, Gi de Malerb itd, biraće između 12 mladih slikara koje su predložili renomirani umetnici, Damjan Derube, Simon Pasjeka Antonio Segui, Jan Voš...

 

Foto: Vladimir Lalić

Foto: Vladimir Lalić

 

Lalić je trenutno u Parizu u umetničkoj rezidenciji Cite des Arts gde radi na rescentnim radovima sa kojima će se predstaviti na ovoj izložbi.

 

Fondacija Antoan Maren, kao i nagrada, inicijativa su jedne od najvećih evropskih fabrika umetničkog materijala koja postoji od 1947. godine, a koju je osnovao Antoan Maren.

 

Foto: Vladimir Lalić

Foto: Vladimir Lalić

 

Maren (1928 - 1995), industrijalac iz Arkeja, naselja kod Pariza, u departmanu Dolina Marne, bio je blizak slikarima iz tog grada. U njegovu čast nagrada se dodeljuje od 1997. godine za 12 mladih slikara.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    4. maj 2017 | 14:55

    Meni su ovo slike sizofrenih ljudi,uglavnom tako oni opisuju svoju bolest kad nastupi

  • Aleksandar

    4. maj 2017 | 22:54

    Veoma talentovan. Ali mi se ne sviđa ovo što je na slikama.

  • ATIMUS

    5. maj 2017 | 07:48

    Ovde bi crko od gladi sa takvim slikala....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA