Srbija se protiv nevremena do sada borila sa 436 protivgradnih raketa

Cilj ispaljenih raketa je obezbeđivanje maksimalne zaštite i najvećeg mogućeg umanjenja posledica po ljude, useve i drugu fizičku imovinu

  • 4

Usled pojave gradonosnih oblaka na teritoriji Srbije, posebno u pograničnom delu sliva reke Drine, ukupno je ispaljeno 436 protivgradnih raketa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Grad rasturio Ljuboviju i Kraljevo, pljusak u Beogradu (VIDEO)

Kako je navedeno, juče je po nalogu RHMZ-a dejstvovano sa 10 Radarskih centara, a to je najveći intenzitet sugradice i grada registrovan je na teritoriji Ljubovije, Krupnja, Osečine, Valjeva, Brusa i Aleksinca.

Iz RHMZ-a kažu da je najviše raketa ispaljeno u Ljuboviji i Osečini.

Cilj ispaljenih raketa je obezbeđivanje maksimalne zaštite i najvećeg mogućeg umanjenja posledica po ljude, useve i drugu fizičku imovinu.

U saopštenju se navodi da će RHMZ, kao i druge nadležne ustanove nastaviti sa koordinisanim aktivnostima kako bi se u najvećoj mogućoj meri izbegle ili umanjile eventualne posledice elementarnih nepogoda.

Iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, takođe, podsećaju da su njihove stručne ekipe na terenu kako bi se što pre pristupilo proceni stanja na terenu, ali i pružili saveti i instrukcije poljoprivrednim proizvođačima kakve agrotehničke mere treba da primene.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma ja

    4. maj 2017 | 19:26

    Selo Markovac opština Velika Plana nije na spisku a list na drvetu nije ostao.

  • Realan

    4. maj 2017 | 21:10

    Ovde je osnovni problem sto je protivgradna zastita prepustena pojedincima koji u 90% slucajeva ne reaguju na vreme, jer su tragicne nadoknade koje im se isplacuju. Zasto to drzava ne uredi da to bude u policijskoj nadleznosti. Policija ima logistiku ima ljudske resurse i mnogo bolje sisteme veze i radi 24h ! Suludo je ocekivati da neko ko ode da radi u vocnjaku ili njivi ili ode kod lekara moze da stigne do protivgradne stanice i dejstvuje za 20 minuta. Policija to moze !

  • Osnovani u Gospicu

    4. maj 2017 | 21:27

    Vidimo kako se odbranila...a tek pocetak Maja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA