SREĆNE: Krave piju vino u Francuskoj!

Razlog za neobičan poduhvat je proizvodnja najbolje govedine u Evropi. Vino je kravama služeno u mešavini ječma, sena i grožđa

  • 0

Krave u Francuskoj dnevno piju dve boce visokokvalitetnog crvenog vina, kako bi se proizvela najbolja govedina u Evropi.

Ova praksa već je rezultovala stvaranjem posebne oznake za meso ovakvih krava, nazvane vinbovin, koje se već smatra najboljom govedinom i služi u najfinijim restoranima u Parizu, prenose francuski mediji.

Eksperiment je počeo u regiji Ero na jugu Francuske, gde su tri krave dobijale lokalno vino tokom četiri meseca.Vino je kravama služeno u mešavini ječma, sena i grožđa.

- Krave su bile veoma "srećne", a kasnije sam se uverio i da je njihovo meso bilo vrlo sočno. Uživale su u vinu i rado su ga pile -  rekao je farmer na čijoj farmi je prošle godine izveden eksperiment.

(I. M. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA