Talat Džaferi će voditi sednice i na ALBANSKOM jeziku! Stranka Gruevskog: "Počela je realizacija Tiranske platforme"

- Time se Talat Džaferi javno narugao u lice Zoranu Zaevu koji je sopstveni narod vređao i ponižavao samo da bi nelegalno izabrao Talata Džaferija za predsedavajućeg Sobranja - rekao je Dragan Danev, poslanik VMRO-DPMNE

  • 29

Stranka bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE tvrdi da je u Makedoniji "počela realizacija Tiranske platforme" i da "pristižu fakture za antidržavno i izdajničko ponašanje SDSM i njihovog predsednika Zorana Zaeva".

Džaferi sa albanskom zastavom ušao u kabinet! Prvi potez novog predsednika Sobranja (VIDEO)

- Talat Džaferi je najavio da će ozvaničiti albanski jezik na celoj teritoriji, a Sobranje Republike Makedonije biće treći parlament u regionu u kojem će sednice biti vođene na albanskom jeziku - izjavio je na današnjoj pres-konferenciji poslanik VMRO-DPMNE Dragan Danev.

On je naveo da je Džaferi kazao da će sednice voditi i na albanskom i na makedonskom jeziku.

- Time se Talat Džaferi javno narugao u lice Zoranu Zaevu koji je sopstveni narod vređao i ponižavao samo da bi nelegalno izabrao Talata Džaferija za predsedavajućeg Sobranja - rekao je Danev.

On je dodao da Zaev ćuti i oko postavljanja albanske zastave u kabinetu predsedavajućeg Sobranja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Talat Džaferi je javno izjavio da nema nameru da ukloni albansku zastavu iz kabineta - kazao je poslanik VMRO-DPMNE.

Poslanici vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI su 27. aprila zajedno sa predstavnicima Socijademokratskog saveza Makedonije u Sobranju izabrali člana DUI Talata Džaferija za novog predsedavajućeg parlamenta, nakon čega su demonstranti koji se tome protive upali u Sobranje.

Džaferi je u međuvremenu preuzeo kabinet predsedavajućeg Sobranja, a lider SDSM Zoran Zaev zahteva od makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova da mu poveri mandat za formiranje vlade u kojoj bi bio i DUI.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. maj 2017 | 17:53

    STA SE DESAVA U MAKEDONIJI TO NAS NETREBA DA INTERESUJE -TAMO ZIVE MAKEDONCI I NEK ONI VIDE KAKO CE DALJE!!! MI TREBA DA GLEDAMO KAKO CEMO MI DA SE IZBORIMO SA NJIMA NA KOSOVU A I MI NE OSKUDEVAMO BAS SA IZDAJNJCIMA KOJI VOLE TVRDU VALUTU TAKO DA NISAM SIGURAN STA CE BITI SA SRBIJOM!!!??!! IMA PUNO ONIH KOJI BI I MAJKU PRODALI ZA DOLAR ILI EURO UZ SENDVIC ILI BUREK!!!

  • Раднаскела

    6. maj 2017 | 17:33

    Ето шта раде Шиптари са 25% становништва. А ми се чудимо како нама отеше Косово где их је било 80%. Свака част, треба им одати признање када су успели, онако примитивни и неписмени, да схвате на време како овај свет заиста функционише. Него, да се ми вратимо преговорима...

  • Tito

    6. maj 2017 | 17:33

    zbogom makedonijo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA