≫ 

Zašto je Le Penova izgubila na izborima? Otac i sestričina su je iskritikovali zbog nekoliko stvari, možda je u baš njima odgovor

Agencija Rojters navodi da je napuštanje evrozone bila je jedna od glavnih stavki politike starije Le Penove, ali da se većina glasača protivila tome

  • 4

Marion Marešal le Pen, poslanica francuskog ultradesničarskog Nacionalnog fronta i sestričina liderke te stranke Marin le Pen, izjavila je u nedelju da se tetkino omekšavanje partijske pozicije prema pitanju evra dogodilo kasno tokom kampanje za predsedničke izbore i da ga francuski birači nisu dovoljno dobro shvatili, prenosi Rojters.

Večeras nas gleda Evropa, gleda nas ceo svet: Prvi govor novog predsednika Francuske i poruka protivnicima!

Agencija navodi da je napuštanje evrozone bila je jedna od glavnih stavki politike starije Le Penove, ali da se većina glasača protivila tome.

Sve o Emanuelu Makronu, novom predsedniku Francuske: Oženio svoju profesorku, a sada postao najmlađi lider koji je ikada vodio zemlju!

U poslednjih nekoliko dana neuspešna predsednička kandidatkinja ultradesnice govorila da to nije preduslov u njenim ekonomskim planovima i da bi vremenski rok za izazak iz evrozone mogao da bude produžen, ali se držala svoje želje da Francuska treba da ponovo počne da koristi franak.

- Jasno je da postoje lekcije koje treba naučiti. Marin le Pen je bila u pravu kada je govorila, iako je to stiglo kasno, da napuštanje evra nije preduslov u svim našim evropskim planovima i da bi održala referendum (o tome). Jasno je da nismo uspeli da se ovi izbori shvate kao referendum za ili protiv Francuske, referendum za ili protiv imigracije. Za ili protiv EU kakvu znamo - kazala je 28-godišnja poslanica.

Sa druge strane, osnivač desničarske stranke Nacionalni front Žan-Mari Le Pen izrazio je razočaranje zbog neuspeha ćerke Marin Le Pen na izborima za predsednika Francuske.

On smatra da je Marin izborni poraz pretrpela zbog svog stava o Evropskoj uniji, prenosi francuski "Figaro".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RadeS

    8. maj 2017 | 09:12

    Nacionalizam u Francuskoj jos nije zreo i to je razlog njenog poraza,Francuzi ne shvataju gde ih vodi njihova"jednakost i bratstvo"...ali pokazace godine.Dok njihovi brakovi daju jedno ili dva deteta i taj brak traje par godina a brak neke porodice iz Magreba ili Afrike daje 4-5 dece i njihova porodica traje, i to sve tako godinama i sve ih je vise.A svako rodjeno dete na teritoriji Francuske postaje automatski Francuz.Dakle nacionalizam na nacin koji ga Marine sprovodi ne moze biti los za Francuze.

  • Pančo Vilja

    8. maj 2017 | 10:32

    Francuzi shvataju ono šti naši nacionalisti i šovinisti ne shvataju a to je da se ne može biti sam i izolovan. Voleli oni EU ili ne shvataju da samo kroz saveze sa drugim zemljama a naročito sa komšijama Nemcima mogu biti značajan faktor. Takođe shvataju da Muslimani nisu samo ISIS i da je pametnije održavati dobre odnose sa njima gde se to może. Isprepletenost relacija Francuske i stanovništva iz zemalja Magreba nije od danas ili od juče. Dosta je Arapa i ginulo za Francusku i branili njihove boje i na drugim poljima.

  • Mislim

    8. maj 2017 | 09:21

    Prosto , gospodja firer Klepen je izgubila zbog svoje fasisticke ideologije . Svaka cast Francuzima sto su joj pokazali dje joj je mjesto . Kad je rodjeni otac osudjuje , sta drugi da kazu za nju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA