"Grobarima" uslovne kazne zatvora zbog pretnji Brankici Stanković

Šestorica navijača Partizana osuđena jer su "pretećim skandiranjem ugozili sigurnost" novinarke

  • 1

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je šestoricu navijača FK "Partizan" na uslovne kazne zatvora, jer su pretećim skandiranjem ugozili sigurnost Brankice Stanković. Oni su novinarki pretili smrću uzvikujući parolu "Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija" sa južne tribine stadiona Partizana, tokom fudbalske utakmice Partizan - Šahtjor 16. decembra 2009. godine.

Vođa navijačke grupe "Šedous" Goran Klještan i Aleksandar Perišić kažnjeni su uslovno sa deset meseci zatvora s rokom provere od četiri godine. Za isto delo Milan Gudurić kažnjen je sa godinu dana zatvora, uslovno na pet godina. 

Zbog nasilničkog ponašanja Dragan Đurđević osuđen je na 10 meseci, uslovno četiri godine, Nemanja Odalović na 10 meseci, uslovno tri godine, a Nemanja Bogdanović na šest meseci, uslovno pet godina. 

Snimak sa utakmice Partizan - Šahtjor 2009. televizija je prenosila uživo. Cela Srbija tada je čula kako se sa južne tribine skandira: "Otrovna si kao zmija, proći ćeš k’o Ćuruvija". Grupa navijača, koje je predvodio Miloš Radisavljević Kimi, dobacivala je tada gumenu lutku koja je predstavljala autorku Insajdera, a koju su na kraju probušili.

Postupak protiv Radosavljevića, jednog od vođa navijačke grupe Partizana "Alkatraz", bio je razdvojen od ovog jer je bio u bekstvu. On je nedavno je osuđen na 16 meseci zatvora.

(M. S. / Tanjug / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    13. jul 2012 | 19:57

    Iako sam sa severa..tj bio nekad...ova demokratija je gora nesloboda no u tursko vreme: nekad smo pevali"sam sa sekirom u ruci poklacu sve splicane" bez da nas hapse za to! sada hapse twiterase..sve zivo za nista...gori od ozne... moći ćete kako hoćete,ali ne dokle hoćete kerberi!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA