≫ 

Šef ruske diplomatije stigao u Belu kuću: Počeo sastanak Lavrova i Trampa

Lavrov je stigao u trodnevnu radnu posetu Vašingtonu

  • 0

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovara u Beloj kući s američkim predsednikom Donaldom Trampom. Razgovor se, kako je saopštila portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, vodi iza zatvorenih vrata, a sa ruskim ministrom na sastanak je došao ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak.

U 24 sata dešavaju se dve gigantske stvari u odnosu SAD i Rusije - otkaz i važan sastanak: Da li Tramp šalje Putinu neku poruku? (VIDEO)

Sastanak Trampa i Lavrova uslediće dan nakon što je američki predsednik smenio šefa FBI Džejmsa Komija.

Pre ovog susreta, Lavrov se sastao sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, tokom kojeg je tema prvenstveno bila situacija u Siriji.

Očekuje se da su oni razgovarali i o krizi u Ukrajini, situaciji na Korejskom poluostru i bilateralnim odnosima dve zemlje.

Lavrov, koji dolazi u prvu posetu Vašingtonu u poslednje četiri godine, zatražiće od Tilersona podršku SAD za namere Moskve da uspostavi bezbedne zone u Siriji, preneli su ranije mediji.

Lavrov je stigao u trodnevnu radnu posetu Vašingtonu.

Sve kontroverze o bivšem direktoru FBI: Zbog ovih 10 skandala mu je Tramp dao otkaz! (FOTO) (VIDEO)

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA