Gorivo je pojeftinilo, a nastaviće da pada i narednih dana: Evo koliko sada košta litar!

Promena u cenovnicima prati pad cena nafte na svetskom tržištu

  • 35

Proteklih dana su na većini benzinskih pumpi u Srbiji osvanuli novi cenovnici, a litar goriva je, u zavisnosti od vrste, ali i od pumpe do pumpe, pojeftinio od dinar, do 3.80 dinara po litru, pišu Večernje Novosti.

Cene goriva u Srbiji vrtoglavo skaču, a sada je otkriven i razlog za to!

Gorivo ponovo poskupljuje: Za pun rezervoar će biti potrebno pravo bogatstvo!

Tako je juče na određenim pumpama benzin BMB 98 pojeftinio za 3.80 dinara, pa je sada za litar potrebno izdvojiti 152.90 dinara.

Litar običnog benzina od 95 oktana pojeftinio je za dinar, i sada litar košta 147.70 dinara.

Evrodizel je jeftiniji za 1.80 dinara, a super dizel, obogaćen aditivima je pojeftinio dva dinara po litru i sada košta 157.90 dinara.

Cena TNG takođe je počela da ide naniže. Iako je na većini pumpi cena iznosila 79.90 dinara, već ima pumpi gde je cena niža četiri do pet dinara po litru.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

- Cene su krenule naniže i to je očekivano - tvrdi generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović i dodaje:

- To je posledica tržišne utakmice i reagovanja na berzanska kretanja.

Objasnio je i kako je poslednjih nedelja uočljiv pad cena nafte na svetskim berzama, pa su uvoznici počeli da kalkulišu niže cene.

Očekuje se dodatno sniženje narednih dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    11. maj 2017 | 08:37

    Ma cena goriva nije uopste skupa...ta cena je visoka zbog drzavnih nameta...taksi,akciza,poreza...nase gorivo je najskuplje samo zato što placamo naj veći harač drzavi.

  • MM

    11. maj 2017 | 10:06

    Podignes 10 spustis 2 i tako u krug

  • polat

    11. maj 2017 | 09:53

    au,bas su se otvorili dva tri dinara,kada pojeftini na svjetskoj berzi I do deset dinara u Srbiji se to konvertuje u dva do tri dinara ili se uopste ne pojeftini,a kada poskupi onda glavni gazde za gorivo paljbu po novcanicima od pet dinara pa na vise,znaci posle ovog pojeftinjenja od dva tri dinara sledi poskupljenje za duplo,poznat scenarij,inace u regionu oko nas svuda je evro za litar euro dizela u Makedoniji ide I ispod evra,a ovdje akcize,akcize

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA