Uručena priznanja najboljima u Kampanji "Youth Heroes" (FOTO)

Svi dobitnici "Youth Heroes" priznanja će dobiti ulaznice za Exit i Sea dance festivale, kurseve za lični razvoj koje daruje HR centar iz Beograda, poklon projekte OPENS 2019. a pobednici po kategorijama su dobili i novčane nagrade od 100.000 dinara i specijalne statue "Youth Heroes"

  • 0

Dodela priznanja mladim herojima koji su u Kampanji "Youth Heroes", koju zajednički realizuju Exit fondacija i Kompanija NIS, proglašeni najboljima za 2016. godinu održana je u Studiju M Radio televizije Vojvodina u Novom Sadu.

NAŠA SRAMOTA: Svako ko pročita šta piše na spomeniku čika Jovi Zmaju - ostane ogorčen (FOTO)

Mlada Novosađanka (23) ostavila je sve i zaputila se u Indiju. Tamo je dobila posao u svetskom gigantu! (FOTO)

Novosađanin ušao u auto-perionicu, uzeo crevo za pranje kola i napravio takav haos da je snimak pogledalo više od 100.000 ljudi! (VIDEO)

U pomenutoj kampanji izabrano je 16 mladih heroja u četiri oblasti: Obrazovanje i nauka, Preduzetništvo i kreativne industrije, Društveni aktivizam i Kultura i umetnost.

Direktor i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević rekao je sinoć da je program "Youth Heroes" jedan od najvažnijih programa koji radi Exit fondacija, jer je, kako je kazao, pitanje ko su danas uzori mladim ljudima jedno od ključnih pitanja koje i sebi i drugima možemo postaviti.

- Ako na mladima svet ostaje onda od odgovora na pitanje ko su uzori mladima zavisi kako će taj svet izgledati u budućnosti. Kao što se može videti i u medijima i u celokupnom društvu smo okruženi negativnim uzorima i dok se mediji pravdaju da su zbog tih negativnih priča čitaniji, slušaniji i gledaniji, mi upadamo u jedan začarani krug u kom ti negativni uzori postaju još popularniji - rekao je Kovačević.

Foto: Promo Foto: Promo

On je naglasio da odgovorni subjekti u društvu treba da razbiju taj začarani krug i da one koji treba da budu pravi uzori mladima, kako je rekao, postave pod svetlo reflektora i to je ono što Kampanjom "Youth Heroes" rade Exit fondacija i Naftna industrija Srbije.

Po njegovim rečima stigao je veliki broj prijava za mlade heroje i to vrlo kvalitetnih prijava, a stručni žiri je izabrao najbolje od njih.

Kovačević je apelovao na sve medije da na najbolji način predstave sve te mlade ljude kako bi poruke o njihovom uspehu i o onome što rade stigle do javnosti, a pre svega do što većeg broja mladih ljudi.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Savetnica direktora NIS-a za saradnju sa naučnim i obrazovnim institucijama Snežana Lakićević rekla je da NIS drugu godinu zaredom podržava Projekat "Youth Heroes".

- Kompanija NIS je partner i Beogradskog i Novosadskog univerziteta, ima potpisane memorandume o saradnji sa više od 20 fakulteta i sa ogromnim brojem srednjih škola, jer želimo da podržimo znanje i ponosni smo što zajeno sa Exit fondacijom učestvujemo i mu relaizaciji ove kampanje - rekla je Lakićević.

Tokom ceremonije uručenja priznanja najboljima u kampanji "Youth Heroes" upriličena je panel diskusija sa temom "Heroj se rađa ili postaje" u kojoj su pobednici u svakoj od oblasti iz kojih su birani mladi heroji i bivši direktor Matematičke gimnazije Milan Raspopović govorili o pomenutoj temi.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Mladi heroji Srbije za 2016. godinu u Kampanju "Youth Heroes" su: u kategoriji "Obrazovanje i nauka", u konkurenciji srednjoškolaca i studenta - Tijana Stanić (treće mesto), Marta Avramović (drugo mesto) i Mihajlo Sporić kome je pripalo prvo mesto.

U Konkurenciji diplomaca, u istoj kategoriji pobedio je Mihajlo Martinović, drugoplasirani je bio Ðorđer Ðurica, a treće mesto je pripalo Ivanu Zaletelu.

U kategoriji "Društveni aktivizam" prvu nagradu osvojio je Jovan Milić, Milan Srduić je zauzeo drugo mesto, a trećeplasirana je Jelena Ognjanović.

U kategoriji "Preduzetništvo i kreativne industrije" prvonagrađena je Valerija Spasojević, drugo mesto je pripalo Ognjenu Vlaškalinu, a treće mesto su podelili Jovana Simić i Lazar Jovanović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ana Vrtačnik je osvojila prvo mesto u kategoriji "Kultura i umetnost", drugo mesto je pripalo Dušanu Čeganjcu, a trećheplasirana je Ana Krstajić.

Specijalnu nagradu van pomenutih kategorija dobio je Nikola Džoni Ranković, 13-godišnji Beograđanin koji je rođen sa pola srca i srčanim manama. Uprkos tome Džoni je postao najmlađi muzičar na svetu koji je izdao rokenrol album na kom je on autor i izvođač svih pesama.

Svi dobitnici "Youth Heroes" priznanja će dobiti ulaznice za Exit i Sea dance festivale, kurseve za lični razvoj koje daruje HR centar iz Beograda, poklon projekte OPENS 2019. a pobednici po kategorijama su dobili i novčane nagrade od 100.000 dinara i specijalne statue "Youth Heroes".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA