Linta: Odavanje počasti ubijenim ustaškim zločincima je VELIKA SRAMOTA (FOTO)

- Jasno je kao dan da Blajburg nije mesto stradanja već mesto obnavljanja ustaške ideologije i otvoreno žaljenje za NDH koja se u današnjoj Hrvatskoj većinski posmatra kao istorijski izraz hrvatskog naroda za svojom slobodnom državom, a ne kao kvinsliška i genocidna tvorevina - naveo je Linta

  • 14

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odavanjem počasti ubijenim ustaškim zločincima u Blajburgu državna delegacija Hrvatske na čelu sa predsednikom Hrvatskog sabora Goranom Jandrokovićem izvršila najdublje vređanje žrtava NDH.

Ona je za "dom spremna", dok ustaše šetaju Blajburgom: Pogledajte skandalozne fotke "stilizovanih nacista" sa lica mesta

Linta: Grabar Kitarović laže da u Hrvatskoj nema ustaštva, i sama ga promoviše!

- Jasno je kao dan da Blajburg nije mesto stradanja već mesto obnavljanja ustaške ideologije i otvoreno žaljenje za NDH koja se u današnjoj Hrvatskoj većinski posmatra kao istorijski izraz hrvatskog naroda za svojom slobodnom državom, a ne kao kvinsliška i genocidna tvorevina - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Jedan od dokaza, kako je naveo, jeste što se na Blajburgu polažu venci na grobnu tablu na kojoj piše "U čast i slavu poginule hrvatske vojske - maj 2015." a prevod na nemački glasi "U spomen palim Hrvatima - maj 1945."

To znači da predstavnici hrvatske vlasti i katoličke crkve dolaze u Blajburg da bi odali počast zločinačkom režimu, a ne žrtvama, zaključio je Linta.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On smatra da nikada ne sme da se pristane na, kako kaže, "proustašku i profašističku tezu značajnog broja hrvatskih političara, crkvenih velikodostojnika i javnih ličnosti da je svako ko je ubijen bez suđenja žrtva i da su sve žrtve iste".

- Time se šalje sramna poruka da Jasenovac, fabrika za masovno ubijanje nevinih Srba, Roma i Jevreja, i Blajburg, mesto gde su ubijeni zločinci, imaju jednaku težinu i isti značaj - naveo je Linta.

- U Jasenovcu i desetinama drugih logora smrti, kao i na velikom broju drugih stratišta koji su postojali za vreme zločinačke NDH ubijeni su nevina deca, žene i muškarci samo zato jer su Srbi, Romi i Jevreji.

- U Blajburgu su ubijeni zločinci koji su počinili genocid tokom Drugog svetskog rata - podsetio je Linta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpski komunista

    13. maj 2017 | 22:59

    Naravno da je sramota, ogromna sramota i vraćanje fašizma na mala vrata. Ali isto je toliko sramota što se kod nas služi parastos Dimitriju Ljotiću i što se rehabilituju dokazani izdajnici i zločinci Draža Mihajlović i Milan Nedić.

  • CH

    14. maj 2017 | 07:39

    Isti su srbi i hrvati po ovom pitanju.Ljudi prestanite da zivite u proslom veku.Sta je bilo bilo je ne moze se popraviti.Idite napred gledajte da vama i vasoj porodici bude bolje.Manite se politike i II.sv rata.Zivot je jedan i mnogo brzo prodje.pozdrav svim dobrim ljudima.

  • VAN

    14. maj 2017 | 07:00

    Iza povapirenog fašizma i ustaštva stoji organizacija jezuita. Da nam to bude najzad jasno. Sa blagoslovom katoličkih velikodostojmika i Vatikana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA