NOĆAS NA KALIŠU: Mladić pao sa 13 metara visine kod Vojnog muzeja

Mladić star oko 28 godina pao je jutros oko dvadeset minuta pre tri sata kod Vojnog muzeja, u neposrednoj blizini mesta gde se održavao "Belef na Kališu", i zadobio povrede kičme i grudnog koša, ali mu je pritisak bio dobar i nije gubio svest dok je vožen do Urgentnog centra

  • 0

Jedan mladić pao je noćas sa visine od 13 metara na beogradskom Kalemegdanu i zadobio povrede kičme i grudnog koša, ali nije gubio svest, rekla je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Mladić star oko 28 godina je oko 2.40 časova pao s velike visine kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u čijoj se neposrednoj blizini održavala kulturna manifestacija "Belef na Kališu".

Zadobio je povrede kičme i grudnog koša, ali mu je pritisak bio dobar i nije gubio svest. Mladić je prevezen u Urgentni centar.

Prema rečima Macure, prošlu noć obeležile su brojne tuče. Registrovano je 14 intervencija i nije bilo transporta u dežurne medicinske ustanove, već su lica sa lakšim povredama zbrinuta na licu mesta, izuzev u nekoliko saobraćajnih udesa, čiji su akteri zbog zadobijenih povreda prevezeni u Urgentni centar.

Sinoć u 21.21 sat u Ulici Pere Segedinca na Novom Beogradu povređen je pešak, 33-godišnja žena, koja je zadobila povrede glave, vrata i kuka, i dečak od tri godine, koji je takođe zadobio povrede glave i imao razderotinu na ustima, pa su oni prevezeni u Urgentni centar.

Pet minuta posle ponoći, na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića na Novom Beogradu trojica dvadesetjednogodišnjih mladića su povređeni, a zadobili su kontuzije glava i prebačeni u dežurnu medicinsku ustanovu.

U 00.37 sati u Ulici Vojislava Ilića muškarac od 45 godina zadobio je ozbiljnije povrede prilikom prelaska ulice.

Pešak je bio pijan i u saobraćajnoj nesreći zadobio je razderotine kuka i potres mozga i izgubio je svest. Prevezen je u Urgentni centar.

Pola sata posle ponoći u saobraćajnoj nesreći povređena su dva lica, vozač i suvozač od 27 i 26 godina, i zbog lakših povreda prebačeni su u Urgentnih centar.

Tokom proteklih 24 sata bila je 251 intervencija, od kojih 75 na javnom mestu, a lekarima su se najčešće javljali astmatičari, srčani i psihijatrijski bolesnici, kao i osobe sa hipertenzijom, navela je Macura.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA