Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle su se sledeće.

Turistički autobus “Eurolines” koji je prevozio 25 putnika, srpskih registarskih oznaka, učestvovao je u saobraćajnoj nesreći na auto-putu M-0 na u blizini glavnog grada Budimpešte. U nezgodi je bilo uključeno još dva kamiona za održavanje puteva.

Dva osnovna indikatora obrazovne strukture stanovništva, školska sprema i pismenost, pokazatelji su kako nivoa obrazovanosti stanovništva, tako i dostignutog stepena društveno-ekonomskog razvoja zemlje. A šta ta dva indikatora govore o Srbiji? Više o tome pročitajte OVDE!

Najmanje četiri osobe su poginule, a pet je povređeno kada je putnički voz u severnoj Grčkojiskočio je iz šina u subotu uveče.

Ja ne mogu da govorim lažnim jezikom o razvoju privrede, radnim mestima i toj demagogiji, kada te privrede neće biti, dok su kriminalci najjači privredni faktor. To je činjenica. Ja sam svestan da je ovo rizičan i dug put. Zato nisam nervozan, što nismo na vlasti, mi smo tek na početku, oni su na zalasku, rekao je za Telegraf.rs, Muamer Zukorlić, lider BDZ.

Balistička raketa koju je Severna Koreja ispalila rano jutros nije predstavljala pretnju po Rusiju, jer je sletela oko 500 kilometara od ruske granice, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, nakon što je Vašington ocenio da bi Moskva trebalo da bude ljuta zbog najnovije raketne probe Pjongjanga. Više o tome pročitajte OVDE!

Jedan od najboljih i najomiljenijih glumaca bivše Jugoslavije jeste Dragomir Bojanić Gidra. Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta preminuo je 1993. godine, a njegova ćerka Jelena je za “Nedeljnik” ispričala kako su izgledali njegovi poslednji dani.

Spektakularnom pobedom predivnog Portugalca Salvadora Sobrala završen je 62. po redu “Evrosong” koji se ove godine održao u Kijevu. Pogledajte sami kako je izgledalo glasanje Srbije.

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković izjavio je da se posle promene u stručnom štabu ponovo oseća dobro na terenu i da, uprkos porazu od Španca Rafaela Nadala u polufinalu Mastersa u Madridu, veruje da na Rolan Garosu može da odbrani titulu.

Crvena zvezda se oglasila Saopštenjem u kome ističu da je Partizan, uz pomoć FSS, nastavio sa lopovlukom, te da klub iz Ljutice Bogdana više neće da toleriše.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA