Posle informatičara, ekonomisti najtraženiji na tržištu!

Diplomirani ekonomisti su, posle informatičara, najtraženije zanimanje na tržištu, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje

  • 9

Da je tako, potvrđuje i podatak da više od 2/3 diplomaca Ekonomskog fakulteta u Beogradu nađe posao u prvih šest meseci po završetku studija.

 

Kroz saradnju sa više od 220 uspešnih kompanija u Srbiji, studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu u tim kompanijama stiču praktična znanja kroz prakse koje su obezbeđene za sve studente završnih godina. Mnoge od tih praksi kasnije rezultiraju i zaposlenjem u ovim kompanijama. Takođe u IT sektoru postoji sve veća potreba za angažovanjem diplomaca ovog fakulteta, zbog sve snažnije orjentacije ka pružanju usluga povezanih sa finansijskim i drugim ekonomskim delatnostima.

 

Povratne informacije koje stižu iz velikih kompanija ukazuju da im sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu stiže najbolji kadar. To je posledica primene modernih nastavnih programa, prevashodnog korišćenja prevoda najboljih svetskih udžbenika kao i učešće studenata u programima međunarodne razmene studenata.

 

Foto: Promo

Studentkinja Jelena Petrić; Foto: Promo

 

Studentkinja IV godine ekonomije, Jelena Petrić, je veoma zadovoljna znanjem koje je dobila na fakultetu. Ima još četiri ispita do kraja, aktivna  je u studentskim organizacijama, bila je na praksama i osvajala je brojne nagrade na takmičenjima.

 

- Slušala sam priče da se ekonomija studirala godinama. Sada više ne postoje ispiti o kojima smo slušali od starijih - koji su se polagali na desetine puta. Imamo moderan nastavni program, interaktivne učionice sa savremenom opremom, sve više svetskih udžbenika koji se koriste na najprestižnijim univerzitetima – Harvardu, Kembridžu, Jejlu... Verujem da ću lako naći posao već za nekoliko meseci, čim položim preostale ispite - kaže Jelena.

 

Foto: Promo

Student Dušan Savić; Foto: Promo

 

Student IV godine na ovom fakultetu, Dušan Savić, ističe da mu je znanje stečeno na Fakultetu predstavljalo odličnu osnovu za uspešna učešća na prestižnim međunarodnim takmičenjima.

 

- Rezultati koje sam ostvario na studijama su mi omogućili da dobijem više stipendija uključujući i stipendiju Harvard Kluba Srbije. Pre par meseci sam obavešten da sam primljen na master studije na Univerzitetu u Kembridžu - navodi Dušan.

 

Znanje stečeno na Ekonomskom fakultetu kvalifikuje diplomce za rad u bankarstvu, osiguranju, reviziji, finansijama, trgovini, brokerskim kućama, preduzećima za proizvodnju softvera, državnim institucijama, marketinškim i agencijama za istraživanje tržišta,  turizmu i hotelijerstvu, upravljanju ljudskim resursima...

 

Fakultet je u junu 2016. godine sklopio sporazum sa Univerzitetom u Londonu, prestižnom Londonskom školom ekonomije (LSE), na osnovu kojeg će od ove školske godine početi realizaciju prestižnog međunarodnog programa osnovnih studija na engleskom jeziku. Ovaj program će studentima na kraju četvorogodišnjeg ciklusa paralelno obezbeđivati dve diplome, jednu Univerziteta u Londonu (fakultet nosilac Londonska škola ekonomije-LSE) i drugu Univerziteta u Beogradu (Ekonomskog fakulteta).

 

Program osnovnih studija se realizuje kroz trogodišnje i četvorogodišnje studije. Trogodišnje studije na Ekonomskom fakultetu, koje obezbeđuju diplomu ekonomiste, veoma su tražene, jer je posle njih moguće nastaviti četvorogodišnje studije na Ekonomskom fakultetu ili master studije u dvogodišnjem trajanju na bilo kom univerzitetu u svetu.

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anja

    16. maj 2017 | 10:39

    Laz! Udzbenici zastareli, gomila ispita se svodi na bubanje suvoparne teorije, p od prakse ne vidimo. Nema b od takozvane bolonje (kolokvijumi ne oslobadjaju ni od jednog dela). Profesori su posebna prica tek... Nikad ga ne bih upisala ponovo i ne preporucujem!

  • Jagodinka Simonovic

    16. maj 2017 | 17:11

    Nisam čula odavno ovako dobar vic!!! Zbog nedostatka posla počela sam da prihvatam poslove za statiste. Pogodite... najviše statista je fakultetski obrazovano i najvise je upravo ekonomista verovali ili ne. Počnite malo da istražujete. P.S. Mater ekonomista bez posla.

  • Loto

    16. maj 2017 | 15:33

    Laz. Pun ih je biro. Programi zastareli, dodju na intervju za posao nikad culi za SAP, ocekuju da ce neko da im da T konto da crtkaju... ne poznaju excel. Opsti haos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA