≫ 

Umro kralj Kviskoteke: Mirko Miočić preminuo u 61. godini (VIDEO)

Mirkovo zadnje pojavljivanje na televiziji bilo je dva dana nakon hospitalizacije

  • 2

Tužne vesti stigle su iz zadarske bolnice, gde je preminuo Mirko Miočić, zadarski sveznalica i kvizoman, javlja eZadar.

Nikoli je mina otkinula stopalo tokom rata u Bosni: Čekao je da umre 9 dana, a onda mu je musliman spasio život (VIDEO)

Ovaj učesnik brojnih kvizova, koji je u Hrvatskoj bio jako popularan, povukao se iz javnosti u martu prošle godine kada su mu zbog posledica šećerne bolesti lekari na jednoj nozi amputirali potkolenicu, a na drugoj stopalo.

Nakon toga je prebačen na lečenje u Zagreb. Tamo ga je dočekao jedan od najvećih propusta hrvatskog novinarstva, vest o vlastitoj smrti, koja se pokazala netačnom.

Mirko se nakon 500 dana bolnice uputio na fizikalne terapije. Pre nedelju dana, tačnije, 7. maja sa narušenim zdravljem se javio u Opštu bolnicu Zadar. Uz sve probleme dobio je i upalu pluća od koje je danas preminuo.

Mirkovo zadnje pojavljivanje na televiziji bilo je dva dana nakon hospitalizacije, u utorak 9. maja, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potera, čiji je bio zaštitni znak, piše eZadar.

Nažalost, samo šest dana nakon toga je Mirko preminuo, a njegova smrt je postala glavna vest u hrvatskim medijima, gde je bio izuzetno cenjen i poštovan.

Da podsetimo, 1983. godine bio je pobednik celogodišnje serije "Kviskoteke". U "Kviskoteci" se ponovo okušao još jednom, 1986. godine, sa još 64 najbolja takmičara u poslednjih pet godina te emisije. Tada je sa koleginicom Jasenkom Stanišić delio treće mesto.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    15. maj 2017 | 17:26

    E, lepih vremena,četvrtkom oko 21,jedva sam čekao kviskoteku!

  • natasa

    16. maj 2017 | 21:31

    Neka mu je laka crna zemlja Počivaj u raju legendo znanja Možda je biti tragač ipak previše stresan posao a dijabes je pored ostalog moguće dobiti i od stresa Mnogo mi je žao, ne mogu da verujem Nadajmo se da je u raju Duboko saučešće porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA