≫ 

FBI agent upozorava: Sin Osame bin Ladena ŽELI OSVETU

Hamza bin Laden govori Amerikancima kako Al-Kaida dolazi i kako će to osetiti

  • 7

Bivši agent FBI-ja upozorava kako se sin Osame bin Ladena zakleo da će se osvetiti zapadu zbog ubistva svog oca i da upravo on postaje novi vođa Al-Kaide, piše Independent.

Američke "Foke" koje su ubile Osamu bin Ladena sada kreću na Kim Džong Una?

Ali Soufan, koji je bio glavni istražitelj Al-Kaide za FBI nakon napada 11. seprembra, pregledao je dokumente koje su u Bin Ladenovom skrovištu pronašli marinci koji su ga ubili, i u njima pronašao poruke i pisma Bin Ladenovog sina.

- Verujem da sam...skovan od čelika. Put džihada u ime Boga je ono za što živimo - izjavio je Hamza bin Laden, sin Osame bin Ladena koji bi sada trebalo da ima oko 28 godina.

Bivši agent Soufan je u intervjuu za Si-Bi-Es ispričao o pismu koje je Hamza napisao svom ocu.

- Sećam se svakog pogleda, svakog osmeha koji si mi podario, svake reči koju si mi rekao - stajalo je u pismu prema tvrdnjama agenta Soufana.

Hamza je u vreme kada je pisao to pismo imao 22 godine, dok je njegov potencijal za vođu Al-Kaide otkriven dok je još bio dete. Tada se, kako se navodi, pojavljivao u propagandnim video snimcima u kojim je držao pištolj.

Osama bin Laden. Foto: Tanjug/AP Osama bin Laden. Foto: Tanjug/AP

- On je bio ono dete koje pokazuje osobine vođe. Bio je uzor za Al-Kaidu i za sve članove koji su indoktrinirani pomoću tih videa. On im puno znači.  U svojim najnovijim porukama zvuči kao da njegov otac drži govor. Koristi njegove reči, njegovu terminologiju, istu koju je koristio Osama bin Laden - poručio je Soufan.

Hamza je u poslednje dve godine snimio četiri poruke u kojima poziva na napad na zapad. U tim porukama, kako se navodi, on govori Amerikancima kako Al-Kaida dolazi i kako će to osetiti.

- Osvetićemo se za ono što ste napravili mom ocu...Iraku...Avganistanu - stoji u njegovoj poruci, preneo je "Index.hr".

Hamza bin-Laden je u januaru stavljen na listu globalnih terorista, a njegovo ime je dodato i na protivterorističku crnu listu SAD-a.

Šest godina nakon ubistva Osame bin-Ladena, Al-Kaida je jača nego ikad, tako barem tvrdi bivši agent FBI-ja, Soufan.

- Ne vjerujem ni da je sam bin Laden u svojim najluđim snovima mogao da pomisli da će imati sledbenike koji će zapovedati vojskama, zemljama... - zakljucio je on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja RS

    15. maj 2017 | 21:47

    Osveti se djete. Dirali su vam sve: teritoriju, prirodna bogastva, kulturu. Niste vi dosli u SAD-e vec je ona dosla kod vas.

  • ¿

    15. maj 2017 | 22:55

    Bolesni amerikanci...

  • Bil Klinton

    16. maj 2017 | 07:04

    Alo bre, nemoj da vices na dete bre !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA