• 0

Festival autorskog filma na Kanskom festivalu predstavlja ACID TRIP #1 Serbia

Za prvi ACID TRIP je izabran Festival autorskog filma i grupa reditelja koji su okupljeni oko tog festivala

  • 0

U okviru programa Kanskog festivala ACID, Festival autorskog filma će predstaviti ACID TRIP #1 Serbia - 2 dugometražna i 5 kratkih filmova mladih srpskih filmskih reditelja.

ACID ( Asocijacija za distribuciju nezavisnog filma) je francuska asocijacija reditelja koja podržava i promoviše nezavisni autorski film. Od 1993. ACID je prisutan na Kanskom filmskom festivalu, gde organizuje jednu od paralelnih selekcija, poput 15 dana autora (Quinzaine des realisateur) i Internacionalne nedelje kritike (Semaine de la critique).

Od ove godine, ACID u okviru svoje Kanske selekcije, pokreće i program ACID TRIP, koji se sastoji od "carte blanche"-a ponudjenog sličnoj asocijaciji reditelja u nekoj stranoj zemlji, da u svom izboru predstave i promovišu nove, mlade filmske autore.

Za prvi ACID TRIP je izabran Festival autorskog filma i grupa reditelja koji su okupljeni oko tog festivala.

ACID TRIP #1 Serbia će predstaviti u Kanu filmove "Vlažnost" Nikole Ljuce, "Rekvijem za gospodju J." Bojana Vuletića, "Tranzicija" Milice Tomović, "Kamen u ruci" Stefana Ivančića, "Izlaz u slučaju opasnosti" Vladimira Tagića, "Dos patrias" Koste Ristića i "If I Had It My Way I Would Never Leave" Marka Grbe Singha.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima