≫ 

Coca-Cola HBC Srbija pokreće nacionalni program podrške mladima!

Ovaj nacionalni program namenjen je nezaposlenim mladim ljudima koji imaju između 18 i 30 godina i minimalno srednju stručnu spremu, a koji ne učestvuju u drugim zvaničnim programima obuke

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om, kompanija Coca-Cola HBC Srbija pokreće nacionalni program Coca-Cola podrška mladima, u okviru kog će 1.000 mladih bez posla dobiti priliku da unaprede svoje lične i poslovne veštine, ključne za uspešno zaposlenje.

Ovaj nacionalni program namenjen je nezaposlenim mladim ljudima koji imaju između 18 i 30 godina i minimalno srednju stručnu spremu, a koji ne učestvuju u drugim zvaničnim programima obuke. Edukativne radionice  će voditi sertifikovani stručnjaci  sa velikim iskustvom, kao i zaposleni kompanije Coca-Cola HBC Srbija. Polaznici će imati priliku da uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, finasijama, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla.

- U okviru sistema politike zapošljavanja, mladi do 30 godina starosti predstavljaju kategoriju nezaposlenih lica kojima se pruža dodatna stručna pomoć i podrška u procesima integracije ili reintegracije na tržište rada. Nezaposleni mladi uključuju se u mere aktivne politike zapošljavanja koje su ciljno orijentisane i usklađene sa specifičnim potrebama mladih, ali ujedno i usmerene na stvaranje mogućnosti za produktivno zapošljavanje i efikasan prelazak sa školovanja na rad. Ostvarena saradnja sa Coca-Cola HBC Srbija predstavlja pravi primer partnerstva zasnovanog na potrebama mladih i poslodavaca kojim se, kroz kontinuirano ulaganje u znanja, veštine i kompetencije mladih, stvara kvalitetan i održiv ljudski kapital za budućnost - istakao je Zoran Lazić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radionice će se održavati tokom maja i juna u Ćupriji, Kraljevu, Šidu, Smederevskoj Palanci i Aleksincu, a  tokom septembra i oktobra u Kovinu, Prijepolju, Novom Pazaru, Prokuplju i Leskovcu.

- Ovim dugoročnim programom želimo da omogućimo mladim ljudima da savladaju važne poslovne veštine, primene novo znanje i sa samopouzdanjem krenu u potragu za poslovima koje žele. Naša ideja je naišla na sjajnu reakciju Ministarstva za rad i Nacionalne službe za zapošljavanje i zajedno smo ovaj program kreirali tako da odgovorimo na prave potrebe mladih, osnažimo ih na pravi način i damo im mogućnost da krenu ka stvaranju uspešnih karijera - smatra Dragan Lupšić, direktor sektora za odnose sa javnošću, komunikacije i pravne poslove kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Neda Milanović, direktorka Sektora za podršku u zapošljavanju, ističe da će saradnja Nacionalne službe za zapošljavanje i kompanije Coca-Cola HBC Srbija svakako doprineti poboljšanju položaja mladih na tržištu rada.

- Nacionalna služba za zapošljavanje podržava svaki projekat koji može doprineti bržem zapošljavanju mladih. Prema statističkim podacima, krajem aprila ove godine na evidenciji nezaposlenih bilo je 157.222 mladih. Sve više poslodavaca i investitora želi da zaposle mlade ljude, ali praksa pokazuje da nemali broj njih neposeduje adekvatna znanja. Upravo iz tog razloga su projekti kojima se podiže motivacija i nivo kompetencija kroz različite vrste obuka veoma važni. Ovo je način kako treba povezati mlade ljude kojima je potrebna ova vrsta dodatne podrške i poslodavce koji su u potrazi za adekvatnim kadrom - naglasila je Neda Milanović.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu na sajtu www.coca-colapodrskamladima.com Potrebno je da kandidati popune jednostavan formular, dok se na internet stranici mogu upoznati sa svim detaljima programa, predavačima i rasporedom radionica po gradovima.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA