≫ 

Novi skandal potresa SAD: Bivši Trampov savetnik dobio više od pola miliona da blokira vojni plan protiv ISIS-a, jer se Turska protivila?

Flin je, prema navodima ove agencije, odbio zahtev Obamine administracije da odobri operaciju u uporištu Islamske države u Raki

  • 2

Američka novinska agencija Mekleči objavila je da je, uoči stupanja Donalda Trampa na dužnost predsednika SAD, Majk Flin, kasnije savetnik za nacionalnu bezbednost, blokirao vojni plan protiv Islamske države kojem se protivila Turska, te da je dobio više od pola miliona dolara da zastupa turske interese.

Najkontroverzniji čovek koji je rascepao provaliju između SAD i Rusa: Sve o Trampovom savetniku koji je dao ostavku zbog veze sa Putinom (FOTO) (VIDEO)

Flin je, prema navodima ove agencije, odbio zahtev Obamine administracije da odobri operaciju u uporištu Islamske države u Raki, čime je znatno odložena vojna akcija, prenosi AP.

Turska se protivi saradnji američkih i kurdskih snaga. Plan je na kraju odobren, ali tek pošto je Flin smenjen sa mesta savetnika za nacionalnu bezbednost zbog dezinformisanja Bele kuće o svojim kontaktima sa ruskim zvaničnicima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA