≫ 

ASANŽ JE SLOBODAN?! Šveđani odustali od istrage za silovanje protiv osnivača Vikiliksa (VIDEO)

Odluku je doneo lično glavni švedski državni tužilac, koji je potvrdio da je odlučio da prekine istragu protiv osnivača Vikiliksa

  • 4

Švedska je odustala od krivičnog gonjenja Džulijana Asandža po optužbama za silovanje i povućiće poternicu protiv njega, objavio je Vikiliks.

Amerika priprema optužnicu za hapšenje Džulijana Asanža

Odluku je doneo lično glavni švedski državni tužilac, koji je potvrdio da je odlučio da prekine istragu protiv osnivača Vikiliksa.

- Glavni tužilac, Marian Nu je danas donela odluku da obustavi preliminarnu istragu protiv Asanža u vezi sa optužbama za silovanje - reklo je tužilaštvo u saopštenju.

Odluka da se odbaci ova optužba označava kraj slučaja koji se vodio punih sedam godina.

Asanž je boravi u ambasadi Ekdvadora u Londonu od 2012. godine, kako bi izbegao da bude izručen Švetskoj zbog optužbi za silovanje, koje on poriče, prenosi RT.

Američke vlasti vode istragu protiv Asanža i Vikiliksa od 2010. godine, kada je sajt objavio na hiljade dokumenata koje je ukrao Čelsi Mening, bivši obaveštajni analitičar američke vojske.

Objaviljivanje tih vojnih i diplomatiskih dokumenata predstavlja jedno od najvećih curenja informacija u američkoj istoriji.

Trenutno je u toku konferencija za novinare koju drži švedsko državno tužilaštvo povodom povlačenja optužnice za silovanje protiv Džulijana Asanža.

Pogledajte video sa konferencije:

Ispred ambasade Ekvadora se očekuju prve reakcije posle odluke.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišan na praćku

    19. maj 2017 | 14:57

    Čime li ih (koga) drži u šaci pitam se?

  • sarajlija

    19. maj 2017 | 11:54

    Sledeci scenario ide u hotelsku sobu sa pamelom anderson i ujutro ga zatiicu mrtvog ubrizgala mu neeto il stavila u pice.obdukcija pokazala zastoj srca hahahahaahaa

  • Mila

    19. maj 2017 | 11:58

    Hvala gospodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA