≫ 

Stefan je imao temperaturu i loše se osećao: Sad se bori za život, a samo mi mu možemo pomoći! (FOTO)

Posredstvom fondacije "Budi human" otvoren je humanitarni broj za Stefanovo lečenje, pa svi koji žele da pomognu mališanu mogu to učiniti slanjem SMS na broj 3030, i tekstom u poruci 214

  • 3

Trogodišnji Nišlija Stefan Miladinović, koji je oboleo od malignog tumora mekih tkiva "rabdiosarkoma", za desetak dana treba da bude operisan u Štutgartu.

Bravo, Srbijo, imaš veliko srce: Mala Teodora danas ide na lečenje u Nemačku

Po predračunu koju je nemačka klinika Zentrum fur Kinder und Jugendmedizin Olgahospital dostavila Stefanovim roditeljima, za zračenje i operaciju potrebno je oko 150.000 evra.

I pored toga što su se u prikupljanje pomoći za lečenje Stefana uključili brojni građani, ugledni javni radnici i firme, nedostaje još mnogo kako bi troškovi lečenja u Nemačkoj bili pokriveni.

Zbog toga je posredstvom fondacije "Budi human" otvoren humanitarni broj za Stefanovo lečenje, pa svi koji žele da pomognu mališanu mogu to učiniti slanjem SMS na broj 3030, i tekstom u poruci 214.

Ovim povodom njegovi roditelji Zoran i Ljudmila Miladinović obratili su se javnosti dirljivim pismom koje prenosimo u celosti.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Dragi prijatelji, prošlo je više od šest meseci od kad smo započeli borbu za život našeg sina Stefana. Slučajni susreti, stidljivi pozivi ili posredna raspitivanja govore nam da mnogi među vama zele da budu u toku o tome kako se ta borba odvija, ali da ne želite da ni na koji način otežavate ionako tešku situaciju Stefanovih roditelja.

- U pravu ste. I nama je teško da o tome govorimo. Prvih nekoliko meseci mogu se opisati samo rečima košmar, strava ili neverica.

- Iznenadno strašno saznanje da se u telu voljenog trogodišnjeg sina nalazi maligni tumor, hitna, rizična i složena operacija, dug i težak oporavak od operacije, početak hemioterapije, visoke temperature, svakodnevni strahovi od metastaza učinili su da strepimo ne za svaki naredni dan života našeg Stefana, već i za svaki naredni sat ili minut.

- Tada sam na Fejsbuku zapisao da živim za dan kada ću ponovo moći da se sa Stefanom prošetam Nišavskim kejom. Srećom, došao je i taj dan.

- Uz božiju pomoć, napore lekara, prste sudbine i podršku prijatelja, rođaka, kolega, znanih i neznanih ljudi iz celog sveta, Stefanovo stanje se stabilizovalo. Hemioterapija je počela da daje rezultate, preostali tumor se smanjivao, nije više bilo svakodnevnih strepnji od upala i visokih temperatura. Stefan je sve češće bio kući, išli smo na izlete i uživali u svakom trenutku sa njim, na neki novi i neobičan način. Strepnja i strah su, naravno, ostali. Od prvog dana smo znali da će borba za Stefanovo ozdravljenje biti duga, složena i neizvesna.

- U danima košmara smo želeli da pošto-poto odemo u inostranstvo na lečenje, jer je samo saznanje da jedno dete na milion novorođenih oboli od te vrste sarkoma mekih tkiva govorilo da su iskustva u srpskom zdravstvu u lečenju takve bolesti izuzetno skromna. Vremenom smo ipak shvatili da se ciklusi hemoterapije i lekovi daju po ustaljenom protokolu svuda u svetu i da je potrebno da naše napore za lečenje Stefana u inostranstvu usmerimo za trenutak kada to bude neophodno.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Mi smo naše živote prekinuli ili zaustavili onog trenutka kada se Stefan razboleo. I ne samo to. Sećanja kao da više ne postoje i kao da nikada nismo ni živeli, kao da je sve u našem zivotu počelo tek onog trenutka kada smo započeli borbu za Stefanov život i tek uspeh u toj borbi treba da da smisao svemu što je nekad bilo i što ce biti.

- Utisak je da su odlučujući dani i meseci borbe za Stefanovo ozdravljenje upravo pred nama. Stefan prima osmi ciklus hemioterapije i sada nam predstoji druga operacija, kojom bi trebalo da se tumor potpuno odstrani iz Stefanovog tela.

- Pravo vreme za operaciju je bilo posle četvrtog ciklusa hemioterapije, ali u tom trenutku je po mišljenju hirurga operacija bila neizvodljiva zbog vezanosti tumora za vitalne organe. Tumor se smanjio i sada je, po svemu sudeći, operativan.

- Direktor klinike u Štutgartu, specijalizovanog centra za lečenje sarkoma kod dece, potvrdio nam je pre dva dana da su spremni da operišu Stefana i preduzmu i druge potrebne metode lečenja, poput brahi terapije (posebna vrsta zračenja). Plan lečenja je opsežan, predstavlja svetski standard u lečenju sarkoma i pruža realne osnove za uspeh u borbi za Stefanov život.

- U Štutgart bi trebalo da krenemo za dve nedelje. Očekujemo da će nam u narednih dan-dva iz Nemačke stići predračun troškova. Sigurno je da potrebna sredstva neće biti mala i da će ono sto smo sakupili, uz vašu pomoć dragi prijatelji, biti nedovoljno.

- Obratićemo se Ministarstvu zdravlja da plati troškove lečenja, imajući u vidu da su u više navrata obećali da će finansirati te troškove. Vremena za čekanje nemamo. Uveren sam da ćete u toj akciji biti sa nama i pomoći, kao što ste uvek do sada i činili.

Vole Vas Stefan i roditelji.

Bez vas nećemo uspeti, molimo vas da delite dalje. Hvala! Stefan i roditelji - napisali su u pismu.

Svi koji žele da pomognu porodici Miladinović mogu to učiniti uplatom na namenski račun : Stefan Miladinović

Dinarski račun: 160-5410200060646-25

Devizni račun za uplate iz inostranstva: IBAN RS35 1605 4302 0087 4601 35

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BANCA INTESA AD BEOGRAD

Daljinac baner

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    19. maj 2017 | 16:41

    Hajde da vidimo sada nase pevace i pevacice koji(e) imaju od 10-80 miliona evra na racunima od svojih tezgarenja koliko su humani. Neka svako od njih da sicu i dete ce biti operisano, a ne da traze da se avioni zovu po njima i penzije, a puni su kao brod.

  • Kosovka

    20. maj 2017 | 08:13

    Svi po jefam SMS i ode mali andjeo na lecenje ..Srecno.duso mala

  • Abi

    20. maj 2017 | 07:04

    Političara nema nigde kada treba da se isprse svojim novcem. Državni dele i šakom i kapom. Gde ste sada i može se iz mačije rupe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA