PODGORICA: Ugašen požar na brdu Gorica! (FOTO) (VIDEO)

Vatrena stihija, koja je u jednom trenutku došla na svega desetak metara od stambenih objekata, nešto pre ponoći je stavljena pod kontrolu, a tokom noći u potpunosti ugašena

  • 5

Veliki požar koji je izbio u ponedeljak oko 21.30 na brdu Gorica, u centru Podgorice je ugašen tokom noći, a zahvaljujući maksimalnim naporima vatrogasaca vatrena stihija nije zahvatila stambene objekte.

Većina kuća iz Atinske ulice, u podnožju brda Gorica, je evakuisana, pošto se požar, zbog jakog vetra, širio velikom brzinom.

Gašenje požara otežava izuzetno jak vetar, a vatra se, u jednom trenutku, opasno bila približila stambenim objektima u podnožju brda, gde se nalaze više ambasada.

Prema rečima komandira Službe zaštite i spasavanja Radomira Pješčića, uzrok požara je pucanje visokonaponskog kabla.

Meštani iz podgoričke Atinske ulice sa koferima bežali su od vatre. Među najugroženijim je bila kuća Šeka Hadžiahmetovića.

Hadžiahmetovići se žale da vatrogasci nisu reagovali na vreme, te da je ova situacija mogla da se izbegne.

- Vatrogasci su kasno stigli, a i trebalo je da dođu sa više vozila - kažu Hadžiahmetovići.

Većina meštana nosila je zaštitne maske zbog velikog dima. Vatra je pretila i britanskoj, franscuskoj, grčkoj, rumunskoj, slovenačkoj ambasadi, kao i rezidencijama ambasadora više evropskih zemalja.

Ambasador Slovenije Vladimir Gasparič rekao je da su vatrogasci uspeli da odbrane zgradu ambasade, i dodao da je "vatra bila tik uz terasu".

Požar je zahvatio i stara velika stabla, tako da je vatrogasacima sve teže da se izbore sa stihijom. U gašenju požara vatrogascima je pomagala i Posebna jedinica policije.

Gašenje požara je otežavao i jak severni vetar koji duva u Podgorici. Vatra se velikom brzinom širila sa zagoričke strane, paralelno sa železničkom prugom Beograd-Bar.

Kako nezvanično saznajemo, vatra je za svega desetak minuta zahvatila pola kilometra brda.

Na Gorici je tokom noći bio i ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, kao i zamenik gradonačelnika Podgorice Vladan Vučelić.

(Telegraf.rs/Foto: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA