Sanader krstario sa kapetanom "kukavica"

Sanaderova porodica trošila čitavo bogatstvo na krstarenju sa prvim čovekom "Kosta Konkordije"

  • 1

U leto 2010. supružnici Sanader krstarili su  “Kosta Atlantikom”, zajedno sa  kapetanom lađe  Frančeskom Sketinijem koji je pre nekoliko dana nasukao kruzer “Kosta Konkordija” u italijanskim vodama i među prvima sa njega pobegao.

Lađa kojom su plovili Sanaderovi raspolaže sa četiri restorana, 40 velnesa, tri pozorišta, a za ovaj luksuz platili su 3.800 dolara, piše Jutarnji list.

Inače, Sanaderova porodica  je mesečno trošila 10.000 evra više nego što su zarađivali njeni članovi, a njihova imovina vredi 20 miliona kuna više u odnosu na njihove ukupne prihode, piše "Jutarnji list".

Hrvatsko državno tužilaštvo dobilo je ovih dana podatke iz američkog Ministarstva pravde i bezbednosnih agencija iz kojih se vidi da je samo tokom 2009. i 2010. godine Sanader potrošio desetine hiljada evra samo na putovanja i finansiranja zakupa stana u Njujorku za Petru, jednu od dve njegove ćerke.

“Jutarnji” piše da je za zakup apartmana za Petru Sanader u kulama Zekendorf u Njujorku, od 2008. do 2010. godine, koštao 93.100 dolara, dok su istovremeno na njen račun dospevale uplate s više strana od ukupno preko 100.000 dolara. Ističe se da je Sanader krajem 2009. privatnim avionom išao i na utakmicu Lige šampiona u Milano.

Supružnici Sanader voleli su da borave u luksuznom kalifornijskom hotelu “Beverli Hils” koji su posetili dva puta u dve godine. Prvi put, 2009. godine, za zakup apartmana na dve sedmice platili su 13.000 dolara, a godinu dana kasnije kada je sa njima sedam dana bila i Petra trošak je iznosio gotovo 15.000 dolara. Taj iznos je, kako se navodi, Sanader platio karticom.

Opisujući blagodeti hotela “Beverli Hils”, list piše da je reč o objektu kategorizovanom s maksimalnih pet zvezdica, poznat je po prekrasnim vrtovima kojima dominira egzotična flora zbog kojih se gosti osećaju kao da su u raju.

Tužitelji su, dodaje se, nameravali da naprave detaljan prihod Ive Sanadera od 90-tih godina, a podaci iz sudskih spisa kazuju da je bivši hrvatski premijer za nepunih 20 godina zaradio tri milion kuna. Kada se tome dodaju i prihodi tasta i tašte dolazi se do brojke od ukupno 5,3 milijuna kuna od 1992. godine do Sanaderovog hapšenja.

(Izvor: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    19. januar 2012 | 13:43

    Sanader krstario sa kapetanom “kukavica” http://t.co/SkM45GGX #Hrvatska #Balkan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA