Britanski pisac: Hrvatska je mala zemlja koja nikoga ne zanima, u Zagrebu sam proveo užasne dane

- Hrvatska je dobar primer šta može da se dogodi kada si mala zemlja koja nikome nije bitna. Svi koji u Škotskoj traže nezavisnost morali bi da posete Hrvatsku ili Bosnu - kaže Kler

  • 38

Britanski pisac Filip Ker, koji je u Španiji predstavio svoj roman “Dama iz Zagreba”, rekao je u razgovoru za "El Pais" da je Hrvatska mala zemlja koja nikoga ne zanima”, i da će to isto postati Škotska bude li se odvojila od Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Hina.

VAPAJ SRBA: Kuća mi je spaljena u Hrvatskoj, a sad ja moram da im platim što su je uništili (FOTO)

Peva na sav glas: Kolinda ponosito zapevala Tompsonovu pesmu zajedno sa vojnicima i sveštenikom (VIDEO)

- Hrvatska je dobar primer šta može da se dogodi kada si mala zemlja koja nikome nije bitna. Svi koji u Škotskoj traže nezavisnost morali bi da posete Hrvatsku ili Bosnu. Možda će im se sviđeti da budu tamo, ali u tamošnjim prodavnicama nema ničega - izjavio je Ker, koji je rođen u glavnom škotskom gradu Edinburgu.

U Zagrebu, gde je sakupljao podatke za svoj poslednji roman, proveo je “užasne dane”, citira ga "El Pais".

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ker (61) je dao intervju u primorskom gradu Valensiji tokom festivala kriminalističkog romana “VCL Negra”. Njegov roman “Dama iz Zagreba” deseti je nastavak serije o detektivu Berniju Gunteru koji živi i radi u Nemačkoj za vreme Drugog svetskog rata. Taj je triler ovog meseca predstavio i u SAD.

- Svidelo nam se ili ne, Nemačka je i dalje dominantna sila u Evropi, a Bregzit je velika greška. Šteta, jer je Evropa sa nama Britancima unutra bila bolja. Ujedinjeno Kraljevstvo uvek je bilo protivteža Nemačkoj - izjavio je Ker.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bubica

    21. maj 2017 | 19:23

    Male i nebitne to su sigurno, ali u prodavnicama ima svega sto i u ostalim zapadnim supermarketima, samo su novcanici prazni.

  • Teslina naslednica

    21. maj 2017 | 20:30

    Sve to isto zelim i vama, da budete mali, nebitni, siromasni, da i vase prodavnice budu prazne, da i vi budete jednog dana predmet podsmeha. Svi mi u nasim prodavnicama imamo dovoljno, mozda ne za vase kriterijume ali niko vas nije na silu doveo na Balkan. Raspadacete se ako ima Boga ne na drzave nego na opstine!!!

  • Marko

    21. maj 2017 | 20:46

    Da da upravu si poznatiji ste od Srbije samo po zlocinu nek vam bog sudi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA