Prošle godine sam plaćao 15 evra, a za ovu, videćemo: Kreće ludnica za poslom koji svake godine podeli ljude u Srbiji

Mnogi su se godinama unazad obogatili uzgajanjem malina, ali ni ove, kao ni prethodnih godina cena nadnice neće oduševiti one koji planiraju veću zaradu od ovog popularnog sezonskog posla

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ivan1234
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Sora

    22. maj 2017 | 22:16

    Najbolje posadite malinu i obradjujte pa vidite koliko se radi oko nje cele godine a ne samo 20-25dana u berbi,tad je lako pricati.Pa budite sami svoje gazde to vam je najbolje.

  • Gokčanac

    22. maj 2017 | 22:12

    Branje plaćam 200 din po satu, klopa i piće se podrazumevaju. Kafa se pije 1-2 puta dnevno. A kopanje plaćam 250 din po satu.

  • Zorica

    22. maj 2017 | 22:06

    Pozdravljam ja i malinare a i berace malina znam ja da svi rade da bi preziveli ili bolje ziveli ali mora nesto da se zna rad u malinama za berbu 2017 poceo je jula prosle godine kad se zadnja malina obere i kad se radnici isplate i odu da trose to sto su zaradili na moru ili na nekom drugom mestu gazda zasuce rukave ciste se maline dizu se nove u splire iznose posecene stare iz malinjaka pale a onda se prskaju posle se pleve kasnije kose pa opet prskaju pa se i dalje vezuju .tj.dizu da ne padaju po zemlji i jos do zime stosta a kad zagrmi i nalunji se drhti dal ce grad ili nevreme da ti sve polomi a i kucu razbije muke malinara su velike ali i beraca nista manje a najveca muka im je sto svako vece izmedu sebe presabiraju koliko ze danas nabrano gajbi i koliko je danas gazda zaradio iiii....njihove su dnevnice male.. Oni samo gledaju rad u malinama za vreme berbe a zato moj vam je savet dragi beraci svi koji sedite u gradu a nemate ni posao ni svoj krov nad glavom a posao birate sve vam je ispod casti prvi prevoz hvatajte i idite tamo negde gde su vam dedovi i pradedovi ziveli a ocevi pobegli u grad da se prave gospoda i gde su vam krovovi na kucama sruseni a zemlja zarasla u kupine na kucnom pragu nikli sevari pa zasucite rukave pa sadite maline i drugo pa cete vi biti u prilici da ste gazde a drugi beraci pa cete svu racunicu videti sad kazete da vam ja solim pamet ali niste u pravu ja imam i svoj grad gde sam zaradila i penziju a imam i maline vise od 20 godina a imam i selo moju ocevinu koja je obradjena sve ko na tacni imam i potok ociscen i pokosen kuca obnovljena u kojoj sam se rodila samo jos ovo da vam kazem a imam sina koji je 100 invalid i ja ga cuvam citav zivot nikad nismo videli ni banju ni more samo borba za zivot. Samo hvala Bogu a vama nek je Bog u pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA