Rad na crno: Inspekcija uhvatila čak 15 odsto neprijavljenih radnika, najviše među obezbeđenjem i čistačicama

Kod jednog poslodavca je zatečeno čak 68 radnika "na crno“ na 11 različitih lokacija, od čega čak 22 radnika na samo jednoj lokaciji

  • 5

U dvodnevnim kontrolama koje su inspektori rada obavili kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje i čišćenje, otkriveno je da je oko 15 odsto zatečenih radnika angažovano "na crno.

Učenje se uvek isplati: Slavica je metlu zamenila dnevnikom

INSPEKCIJA HARA PO SRBIJI: Pljušte prijave zbog "rada na crno", pretreseno 760 poslodavaca!

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada, od 992 zatečena radnika njih 152 nije imalo zaključen ugovor o radu, niti su bili prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje.

Inspekcijski nadzori su izvršeni na 432 lokacije širom Srbije, a neprijavljeni radnici su otkriveni na 49 lokacija, kod ukupno 33 poslodavca.

Foto-montaža: Marko Todorović, Milena Đorđević Foto-montaža: Marko Todorović, Milena Đorđević

Kod jednog poslodavca je zatečeno čak 68 radnika "na crno“ na 11 različitih lokacija, od čega čak 22 radnika na samo jednoj lokaciji.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu inspektori su podneli 34 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali su četiri prekršajna naloga zbog prekršaja propisanog Zakonom o radu koji se odnosi na nedržanje ugovora na mestu rada.

Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu donela i 93 rešenja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxy

    23. maj 2017 | 11:32

    Sama drzava to pravi sa ogromnim nametima te i tera da nesto muljas sa strane!

  • Mister No

    23. maj 2017 | 15:48

    Radi na crno, trosi na belo...

  • Miki

    23. maj 2017 | 11:15

    Znaci pocelo je tako i treba a ne na birou se vode kao nezaposleni i primaju socijalnu pomov pojedini tako ce skinuto dosta sa biroa i etp manja stopa mezaposlenih ovima treba dati povisicu koji si tadili na tome .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA