Brojnim sugrađanima je stigao poziv na vojnu obuku: Ako se ne odazovete - ili plaćate, ili idete u ZATVOR

Obaveza lica je da se pojave u vreme i mesto naznačeno u pozivu, koji se vojnim obveznicima dostavlja najkasnije 30 pre previđenog dana javljanja

  • 27

Hiljade vojnih obevznika dobile su prethodnih nedelja poziv da se jave na redovnu obuku rezervnih vojnih sastava. Ovi pozivi nisu znak ugrožene bezbednosti zemlje, niti najava vanrednog stanja.

Vojsci Srbije potrebno 130 medicinskih radnika: Pogledajte u kojim gradovima i koji su uslovi!

Radi se o reedovnim vojnim pozivma, samo što oni prethodnih godina nisu bili praksa zbog lošeg materijalnog stanja Vojske Srbije.

U Ministarstvu kažu da će obuka trajati između 10 i 15 dana, a za neodazivanje sledi novčana kazna (10-50.000 dinara) ili 60 dana zatvora.

- Nema razloga da bilo ko bude uznemiren pozivom da služi rezervnom vojnom sastavu vojske. Na ovu redovnu obuku biće pozvana sva vojno sposobna lica starosti do 65 godina. Razlog je redovno obučavanje, osposobljavanje i uvežbavanje za izvršenje misija i zadataka u miru i ratu.

Foto: Tanjug/Vojska Srbije Foto: Tanjug/Vojska Srbije

Vojna obuka može da traje od dva dana do tri meseca, a u ovom roku to će biti najviše 15 dana. Na primer, ako je neko u vojsci obučavan da vozi tenk, na ovoj obuci će upravo to i raditi nekoliko dana.

Obaveza lica je da se pojave u vreme i mesto naznačeno u pozivu, koji se vojnim obveznicima dostavlja najkasnije 30 pre previđenog dana javljanja.

Svi koji iz određenih razloga ne mogu da prisustvuju vežbi imaju obavezu da se u roku od osam dana od prijema poziva jave nadležnom centru Ministarstva odbrane i opravdaju izostanak.

U suprotnom, sledi kazna od 10-50.000 dinara ili zatvorska kazna.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ВВП

    24. maj 2017 | 08:09

    Ићи ћу и у рат ако треба али прво политичари и њихови синови да крену и дају нам пример...

  • ŽIVIM DA PATIM

    24. maj 2017 | 08:12

    Dal ce biti pozvani i politicari ili samo radnicka klasa kao i obicno

  • Елза

    24. maj 2017 | 13:53

    Vucicu kad usvojis zakon o poreklu imovine odakle bagri fabrike vile desetine stanova besna kola letovanje u naj luksuznim letovalistima a sirotinji plenis za ne naplaceni porez za stracaru dosta vise da nakrvi sirotinje zivite srbija ce nestati jer ce se sama poubijati jer sudije nagraduje bagru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA