≫ 

Divne vesti za Srbiju: Početkom godine 1.100 više rođenih beba nego lani!

Ministarstvo koje vodi Slavica Đukić Dejanović raspisalo je javni potiv za pilot projekte koji traje do 29. maja ove godine, a pravo da učestvuju imaju sve opštine koje ispune dva uslova

  • 4

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović kaže da je u prva dva meseca ove godine rođeno 1.100 beba više nego u istom periodu prošle godine, kao i da je veliko interesovanje opština za populacione podsticaje.

Baka servis, pomoć zaposlenim majkama, novčana sredstva: ĐUKIĆ DEJANOVIĆ O MERAMA ZA PODSTICAJ RAĐANJA (VIDEO)

- Međutim, treba biti oprezan sa ovim podacima jer trend se može meriti minimum na šest meseci - pojasnila je Dejanović za RTS.

Ona kaže da je tome doprinelo što se u medijima više govori o toj temi, ali i mere koje su preduzele određene lokalne samouprave, što je stimulativno delovalo na ljude.

Ministarstvo koje Dejanović vodi raspisalo je javni potiv za pilot projekte koji traje do 29. maja ove godine, a pravo da učestvuju imaju sve opštine koje ispune dva uslova - da već u svom budžetu imaju predviđena sredstva za mere podrške porodici ili podsticanje rađanja i da imaju telo zaduženo za pitanja demografije.

Planirano je da projekti budu pokrenuti u najmanje jednoj opštini u regionu Vojvodine, Beograda, centralna i zapadna Srbija, jugoistočna Srbija, a za njih će biti izdvojeno 130 miliona dinara.

Zainteresovanih već ima, do sada im se javilo oko pedeset opština.

Dejanović kaže da ukoliko buide po jedna opština iz svake regije to znači da će dobiti po 32 miliona dinara, ali da očekuju da će novac deliti na više opština.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA