≫ 

Najnaprednija 4G+ Telenor mreža za trećinu stanovnika Srbije!

Kompanija Telenor pustila je u široku upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u sedam gradova u Srbiji

  • 0

Do dva i po puta brži internet, još kvalitetniji signal i trenutno učitavanje prednosti su nove tehnologije koja je dostupna građanima Srbije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu.

- Više od polovine mobilnog interneta u Srbiji prođe kroz Telenor mrežu, dok se na godišnjem nivou, rast korišćenja interneta udvostručuje. Zbog toga smo dodatno investirali u najnoviju 4G+ tehnologiju koja je sada dostupna korisnicima u najvećim gradovima u Srbiji. Digitalizacija Srbije je naš prioritet, i gradimo mrežu za budućnost koja će nastaviti da podržava i naprednije zahteve naših korisnika - rekla je Ingeborg Øfsthus, izvršna direktorka Telenora Srbija.

Najviše podatka koriste aplikacije poput YouTube i Fejsbuka. Telenor korisnici, u proseku na ove aplikacije potroše po 300 gigabajta u toku jednog sata, zbog sadržaja koji je bogat videom i fotografijama. Kako bi se podržali rastući zahtevi korisnika, neophodno je da se pored brzine, omogući i trenutno učitavanje sadržaja na mobilnim telefonima. Brzine mobilnog interneta su odavno prevazišle standarde kablovskog interneta, a koji prema podacima RATEL-a iznose u proseku manje od 10Mbps u 60 odsto domova u Srbiji.

Da bi se iskoristile sve prednosti 4G+ mreže, potrebno je imati 4G SIM karticu i telefon koji podržava ovu tehnologiju, kao i biti u zoni pokrivanja 4G+ signalom. Tehnologija koja se koristi da bi se omogućile još veće brzine i trenutno učitavanje sadržaja, kombinuju dve frekvencije sa koje se emituje signal mobilne telefonije. Za više informacija posetite www.telenor.rs.

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima 172 miliona korisnika na 12 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa ulaganjem od dve milijarde evra tokom deset godina poslovanja. Sa više od tri  miliona  korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija i pokriva celokupno stanovništvo Srbije brzim mobilnim Internetom

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA