≫ 

NAJBOLJA NA SVETU: Srpkinja osvojila najbolji rezultat na CTI testu

- U vreme kada je ona polagala CTI test on je nosio 2.400 poena a ona je osvojila 2.350. Imala je bolji rezultat nego 99 odsto studentaa celog sveta koji su polagali taj ispit - kaže za Telegraf.rs Elizabet Čung, izvršni direktor Međunarodmnog akademskog centra (IAC)

  • 1

Jedna Srpkinja, koja besplatno studira na američkom Stenford univerzitetu,  "oduvala je konkurenciju" iz celog sveta, i na CTI testu imala bolji od 99 odsto studenata koji su ga polagali.

Sjajna vest: Kako da ne radite ništa, a da vam država daje 300.000 dinara godišnje!

Slovačka zove studente iz Srbije (VIDEO)

U vreme kada ga je ona polagala maksimalan broj poena na CTI testu bio je 2.400 poena a ona je osvojila fantastičnih 2.350.

- Trenutno jedna mlada devojka iz srpske gimnazije studira besplatno na Stenford univerzitetu. Prošla je kroz jaku konkurenciju, njene ocene su bile savršene, njene aktivnosti su, takođe, bile savršene, njen CTI rezultat bio je savršen. U vreme kada je ona polagala CTI test on je nosio 2.400 poena a ona je osvojila 2.350. Imala je bolji rezultat nego 99 odsto studentaa celog sveta koji su polagali taj ispit - kaže za Telegraf.rs Elizabet Čung, izvršni direktor Međunarodmnog akademskog centra (IAC).

Foto: telegraf.rs Foto: telegraf.rs

U SAD postoji više od 3.500 univerziteta i koledža, od kojih njih oko 300 studentima nudi ceo paket što znači da su svi troškovi školarine, knjiga i smeštaja plaćeni.

- Ti programi su samo za najbolje aplikante - ističe Čung za naš portal.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Ona napominje da su u Americi studenti veoma društveno angažovani, ali i da univerziteti veoma cene zdrav život i sportski duh, pa savetuje svima koji apliciraju za neki od njih da obavezno navedu da su rekreativci, ako već nisu sportisti.

Pogledajte kompletan razgovor sa Elizabet Čung i o uslovima studiranja na univerzitetima u SAD:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nepismena

    25. maj 2017 | 07:02

    Bravo devojko!Sigurno se vraca da pomogne novu demokratiju svojim znsnjem,jer oni jedva ceksju tako sposobne i pismene za 35000din!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA