Neka se spremi Kalemegdan: Muzička kraljica stiže u Beograd krajem juna

Ćerka poznatog pevača Joao Gilberta - stvorila je sopstveni zvuk i poznati muzički pravac

  • 0

Bebel Gilberto, aktuelna kraljica bosa nove i višestruko nominovana umetnica za nagradu održaće koncert 29. juna u letnjem Biterart kafeu na beogradskom Kalemgdanu.

Pera je prvi student koji je snimio svoj spot: Koledž Berkli ga je objavio na svom kanalu (VIDEO)

Ćerka poznatog pevača Joao Gilberta - stvorila je sopstveni zvuk, laid back stil boša nove, započinjući karijeru u svojim dvadesetim u prvobitnom domu, Njujorku. Njena sinteza elektronike sa autentičnim brazilskim ritmovima i melodijama, koja pluta na vrhu bosa novom obojenim modernim aranžmanima, postavilla ju je među najprodavanije brazilske umetnike svih vremena.

Foto: Flickr/Gergely Csatari Foto: Flickr/Gergely Csatari

Iako priznaje da još ima tremu pred nastupe i da zbog toga stiže u poslednjem momentu na svirku, zbog čega joj je jednom čak i Grejs Džons zamerila, Bebel je mešajući "novi trend" fuziju sambe i džeza, odnosno bosa novu sa blagim primesama elektronske muzike, uspela da izgradi sopstveni stil.

Svetsku slavu stiče albumom "Tanto tempo" iz 2000. godine, koji postaje najprodavaniji brazilski album van granica zemlje još od šezdesetih godina, a Bebel za njega dobija tri Gremi nagrade.

O muzičkoj karijeri i pravcu koji je izabrala, Bebel je jednom prilikom rekla:

- Da sam izabrala rokenrol, svi bi me pitali zašto se ne bavim bosa novom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA