≫ 

Tri nove nagrade za Sluzbeni glasnik!

Posebnim priznanjem za umetnički utisak nagrađena je takođe i knjiga Zelena – Istorija jedne boje Mišela Pasturoa

  • 0

U sredu, 24. maja, Službeni glasnik je nagrađen sa tri nova prestižna priznanja, koja su mu dodeljena u okviru drugog festivala "Pazi šta čitaš – humanistika, kultura, umetnost", koji je svečano otvoren u beogradskom hotelu "Envoy" dodelom festivalskih nagrada.

Službeni glasnik je dobitnik dve nagrade za vredna reprint izdanja – Povelju kralja Milutina manastiru Banjska, koju je priredio Đorđe Trifunović, i osmotomni Kvantitativni opis strukture srpskog jezika, monumentalni projekat profesora Đorđa Kostića, čiji priređivač je Aleksandar Kostić. Posebnim priznanjem za umetnički utisak nagrađena je takođe i knjiga Zelena – Istorija jedne boje Mišela Pasturoa.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovim nagradama nastavljen je bogati niz priznanja koja su Glasniku dodeljena u proteklih godinu dana, među kojima je više od 30 prestižnih nagrada dodeljenih u oblasti književnosti, kulture i izdavaštva. Festival "Pazi šta čitaš – humanistika, kultura, umetnost", u organizacij izdavačke kuće "HERAedu", ove godina je svečano otvorila književnica Maja Herman Sekulić, čija knjiga MA BELLE, Prva američka dama Srbije, takođe pripada Glasnikovoj izdavačkoj riznici. Na festivalu učestvuje više od 30 izdavača i drugih institucija iz oblasti kulture, obrazovanja i nauke: muzeji, biblioteke, instituti, koji će predstaviti svoja kapitalna dela.

Tokom četiri dana biće predstavljene i knjige objavljene tokom 2016. i 2017. godine. Festival je otvoren do 27. maja i ima prodajni karakter, a u ponudi su i vredna Glasnikova izdanja, koja se mogu pronaći i kupiti po izuzetno povoljnim cenama. Ulaz je besplatan.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA