Svi su se smejali kad je Papa pitao Melaniju da li Trampu daje picu, a zapravo je pričao o slatkišu sličnom srpskoj štrudli (FOTO) (VIDEO)

Veliku zabunu u svetu izazvalo je Papino pitanje, a Melanija je dala povoda da se diskusija nastavi

  • 3

Slovenački mediji požalili su se danas da je slovenački uskršnji kolač pod originalnim nazivom "potica", sličan srpskoj štrudli, izgubljen u prevodu kada ga je Papa, kako se navodi, suptilno pohvalio pri prvom susretu s američkim predsedničkim parom.

Papa Franja pitao Melaniju da li Trampu daje da jede picu, ona je odgovorila sasvim logično (VIDEO)

Tokom jučerašnje posete predsednika SAD Donalda Trampa Vatikanu, Papa je, naime, u jednom trenutku njegovu suprugu Melaniju upitao čime hrani supruga, te da li je to možda "potica", što su, međutim, strani izveštači pogrešno razumeli i tradcionalni slovenački kolač prekrstili u "pica".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi Hina, Melanija Tramp, nekadašnja manekenka, rođena u Sevnici kod Krškog, našavši se u neprilici, Papi je odgovorila potvrdno.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tradicionalna slovenačka "potica" je rolovano testo najčešće bogato nadeveno orasima, a u nekim skromnijim varijantama maka ili mlevenog rogača, a ponekad u slanoj varijanti i čvarcima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Slovenački mediji podsećaju da je papa Franja, Argentinac italijanskog porekla, podjednako ljubitelj "pice" i slovenačke "potice", koju je zavoleo kao ukusno jelo jer je njegova rođaka Marija Ines Narvajo udata za Argentinca slovenačkog porekla, u čijoj se porodici i nakon preseljenja preko Atlantika "potica" često pekla za velike praznike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pelikan

    25. maj 2017 | 13:47

    Papa je car.

  • Православ

    26. maj 2017 | 10:27

    Ово ми личи на долазак Антихрист! Прво код јевреја са капицом,па код Папе са женицом,па...а онда ће да кажу како је он подобан да управља светом. Е,тек онда ће показати правог себе!?...

  • Zeka

    25. maj 2017 | 17:15

    Papa se obradovao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA