≫ 

Godine prolaze, Titov rođendan se i dalje slavi: Obeležen Dan mladosti sa istim entuzijazmom

Prisutnima se obratio i sam drug Tito, čiji je lik glumio glumac Milenko Pavlov

  • 14

Godine prolaze, ali nostalgija za nekim davnim vremenima bratstva i jedinstva ne jenjava. Pravi dokaz za to je popularna beogradska kafana "Korčagin" u kojoj se i dan danas obeležava Dan mladosti i rođendan doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita 17. put za redom, iako se zvanično ovaj praznik ne obeležava od 1988. godine.

Kad Norvežani zagrme "Po šumama i gorama": Poslušajte kako pevaju čuvenu partizansku pesmu (VIDEO)

Nekad centralna manifestacija u SFRJ obeležavana je uz Pionirkse uniforme, štafetu, zastavu SFRJ, ali i pesme koje su slavile druga Tita i jedinstvo koje je nekad Jugoslavijom vladalo, a i danas je bilo tako.

Prisutnima se obratio i sam drug Tito, čiji je lik glumio glumac Milenko Pavlov.

- Pa ja sam baš pričao mojim drugovima koji su sedeli ovde šta smo mi sve izgradili za vreme SFRJ. Samo sam ih pitao gde su sada te fabrike, one koje smo mi stvorili omladinskim radnim akcijama. Školstvo je bilo besplatno kao i lečenje, a decu smo slali na more. Da li vi znate da sam ja za kulturu izdvajao 16 posto bruto nacionalnog dohotka? - rekao je drug Tito.

Organizator ove manifestacije koja nas vraća u neke lepše i srećnije dane, Vojin Cucić kaže da je kult Jugoslovenske tradicije nasledio od oca.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

 

Pored 25. maja obeležava se i 29. novembar, ali i ostali praznici bivše republike.

Prema njegovim rečima iz godine u godinu interesovanje za ovu manifestaciju je sve veće pogotovo kod turista iz bivših republika Jugoslavije.

Pogledajte kako je obeležen Dan mladosti u Beogradu: 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MinaGogi

    25. maj 2017 | 23:15

    Srećan mu rođendan i hvala za sve dostojanstvo i blagorodnu državu koju smo imali. Danas ni dostojanstva ni države.

  • Vesna

    25. maj 2017 | 22:52

    E bilo nekad davno lepo bar se secam mira .Imali za normalan zivot putovanja a sad samo 25maj .eeee

  • Srboljub

    26. maj 2017 | 01:00

    Tito je uklonio one koji su nas gurali u klanicu ali kada je umro umrla je i nada da ćemo naći mir na Balkanu. Danas se to lepo vidi, nacistička udruženja bujaju na sve strane, svrstavaju nas bez naše volje u države etnički čiste od svog rodjenog naroda a nevolimo svoje već tudje i bolji su nam Kinezi, Amerikanci, Rusi i Švabe samo mi jedni drugima nevaljamo iako isti kruh, ‘leb i ‘lebac jedemo i jezikom pričamo, pesme pevamo ali tudje nam sladje. Jesmo jadni mi Balkanci svi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA