Alarmantno: Plavi kit stigao i do obdaništa u Srbiji, roditelji u panici traže pomoć! (VIDEO)

Zbog igrice "Plavi kit" ubilo se na stotinu dece, a sada je ova igra stigla i u Srbiju

  • 20

Nakon što je jeziva igrica "Plavi kit", u kojoj se deca pozivaju da izvrše samoubistvo, stigla u Srbiju - psiholozi nas upozoravaju da čak i deca u obdaništu znaju šta "Plavi kit" znači. Pozivaju roditelje da dobro obrate pažnju na ponašanje svoje dece.

PRAVA ISTINA O PLAVOM KITU U SRBIJI: Ne može da se skine putem aplikacije, opasnost vreba na pretraživaču!

POČEO JE HOROR: Devojčica iz Bečeja stigla do 3. nivoa, na telu ima crtež plavog kita!

- Tema samopovređivanja prisutna je godinama u medijima i na društvenim mrežama, ali ništa nije podstaklo javnost da se pozabavi time kao "Plavi kit". U poslednje vreme me zove dosta uplašenih roditelja. Pitaju šta da rade, kako da prepoznaju simptome - kaže nam psiholog Milan Radovanović.

Foto: Facebook/Conor De Matos Wilmot, Youtube/Денис Петлюченко, Twitter/@Zvezdniy1 Foto: Facebook/Conor De Matos Wilmot, Youtube/Денис Петлюченко, Twitter/@Zvezdniy1

Zbog igrice "Plavi kit" ubilo se na stotinu dece. Međutim, čini se da se javnost u Srbiji trgla tek kada je otkriveno da je devojčica (12) iz Bečeja stigla do trećeg nivoa. Bio je to znak da ovaj užasan suicidni trend neće zaobići ni našu zemlju.

- Čujem da čak i deca u obdaništu znaju šta je "Plavi kit" i već razgovaraju na tu temu. Osnovci naročito. Moja ćerka ima šest godina i zna za ovu igricu. Uvek kažem roditeljima da moraju da razgovaraju sa svojom decom, da se raspituju šta rade, pa će tako na vreme znati da li im je dete u nekom problemu - savetuje Radovanović.

Poruka kojom se dete poziva da se priključi igrici, a sada se šalje i preko društvenih mreža, glasi:

- Svaki zadatak moraš pažljivo ispuniti, i niko ne sme znati ništa o tome. Kad završiš zadatak, pošalješ fotografiju, i na kraju umreš. Jesi li spremna?

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ono što, takođe, morate da znate, aplikacija ''Plavi kit'' postoji pod tim imenom na ''Gugl pleju'', ali nije igrica od koje strahujemo. To su dve različite igrice, samo imaju isto ime.

Osnovna razlika je pre svega što vi tu igricu koja je opasna ne možete da nađete na ”Gugl pleju”. Ovo je igrica koja je ozloglašena i nalazi se na dark-vebu. Reč je o grupi koja se stvara, u koju se ulazi pod određenim uslovima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    27. maj 2017 | 18:36

    To drzava treba da sprijeci...ta igrica je sprjecena da udje u zemlju u kojoj zivim na zapadu...drzava je to sve blokirala

  • Dinki

    27. maj 2017 | 19:42

    Ja bih roditelju Koji kupi detetu telefon a dete pritom ide u obdaniste odrubio 25 udaraca kandzijom preko ledja ko nezna sta je kandzijom neka izgugluje

  • Raks

    27. maj 2017 | 18:44

    Moje dete to pokusalo da instalira na nokiu 225 ali nije uspelo, mnogo je los telefon, moram da mu kupim samnsung s8 posto vec ima 5 godina i treba mu android

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA