Kako sam od mrzovoljne postala zadovoljna žena

Moj život je potpuno promenjen od momenta kad sam podigla novac

  • 24

Milica Marjanović (27) iz Niša požalila se kako se godinama već oseća mrzovoljno i bez dovoljno energije na kraju radnog dana. Kad dođu vikendi, situacija je slična - jednostavno, stalno beži iz svog stana, jer ako je slučajno duže u prostorijama, oseća se depresivno i loše. Sa kolegama na poslu je stalno u zavadi, a sa svojim mužem ne može normalno da razgovara.

Sve što bi trebalo da znate uoči podizanja stambenog kredita u bankama

- Nekoliko godina unazad se osećam depresivno i neraspoloženo. Prvo, ne volim da mi gosti dolaze u stan, drugo, gledam da sam što više napolju - iskrena je Milica.

Jedne večeri je, kako kaže, počela da se preispituje i da razmišlja o sebi i svojoj budućnosti. Pričala je s kumom koja joj je rekla da je imala sličan problem dok nije preuredila svoju kuću. Uvek je bila nervozna kad bi ugledala šta sve u porodičnom domu ne radi kako treba.

- Pogledala sam prostor u kom živim i shvatila da je sve pohabano i staro - parket je bio potpuno izlizan, stolarija nije menjana od kad je zgrada napravljena, frižider je ispravan, ali jako ružan. Vrata su neke tamnobraon boje. Bojler u kupatilu kaplje, tepisi su starinski i ne slažu se ni sa čim. Stolice se klimaju, ugaona propada...

- O televizoru da ne pričam. Slika je toliko mala da sam imala utisak da moram da nosim naočare. I tad sam shvatila da je uzrok mog nezadovoljstva u stvari užasan prostor za život. Kuma je potpuno u pravu - priča dalje Milica.

Naravno, za sređivanje stana nije lako naći novac i ljudi često ne razmišljaju u tom smeru kad osećaju da su nezadovoljni. Uvek krive sebe i još više pogoršavaju svoje i raspoloženje u porodici.

- Problem je i što nisam imala novac na gomili, ali rekla sam - ima da središ sve! Iako sam generalno protiv kredita, pomislila sam da bi trebalo da se raspitam, jer možda ipak nađem nešto korisno.

Međutim, kako objašnjava, mnoge banke su je razočarale jer pored kredita postoji niz troškova, koje morate da platite da biste uopšte ušli u proceduru i dobili novac na ruke.

- Ali na preporuku drugarice, otišla sam u Vojvođansku banku i krenula da se kod njih raspitujem o keš kreditu. A oni su me stvarno oduševili jer su mi ponudili novac bez ikakvih skrivenih troškova (svi drugi kažu kako će ti dati novac, a onda "nakarikaju" gomilu dodatnog novca koji moram da im platim) - objašnjava ona.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Milica je uzela keš kredit od 10.000 evra, a nije platila obradu zahteva ni održavanje kredita.

- To je meni najvažnija stvar, jer nemam nameru da plaćam stvari koje ne moram da plaćam! Inače, kad sam popričala sa zaposlenima u banci, bili su veoma ljubazni, što je meni dodatno značilo, pošto sam već bila tanka sa živcima. Kad sam podigla novac, krenula sam u avanturu - sređivanje prostora! Pregradila sam dnevnu sobu, sredila parket, namestila spušteni plafon, stavila led osvetljenje -priča Milica.

Promenila je staru kuhinju, tepihe, prozore i vrata. Još joj je ostalo novca za televizor, sofu i nove stolice...

- I rezultat je bio sjajan, jer sam prestala da budem depresivna, stvarno sam sebi mnogo pomogla. A na sve to - nisam se opteretila ogromnim kreditom, jer nisam imala inicijalne dodatne troškove za obradu zahetva, što mi je mnogo značilo.

- Da sam ranije znala da mi je izvor nezadovoljstva bio u ružnom prostoru u kom živim, odmah bih skoknula do ove banke.

- Sada svi prijatelji dolaze kod mene u stan i svi su presrećni zbog mene, a i ja s njima. Svima savetujem, čak i ako nemate dovoljno novca, postoji mesto koje vam može pomoći - verujte mi - iskrena je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    1. jun 2017 | 17:30

    Boze, kakav bedan tekst? Sta je ovo? Reklama za banke ili sprdnja s 70% populacije u Srbiji koja nema ni za cestiti rucak svaki dan?! 'Bilo mi je lose pa sam podigla 10.000€'!? A kad ti je jos gore onda podignes 50.000€!

  • Mlata

    1. jun 2017 | 16:27

    Losa reklama !

  • Rasa

    1. jun 2017 | 18:37

    Trebace malo vise pameti da nas "povučete" , ovo nece da moze !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA