Ušli su sa forenzičarima u kuće smrti i sami otkrili jezive zločine i prizore sa kojima se oni suočavaju svakog dana (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Prilikom čišćenja koriste se razne hemikalije ali najvažniji pribor je mašina sa vrelom vodom koja u mlazu izlazi pod neverovatnim pritiskom

  • 0

Za članove forenzičkog tima koji nakon nesreća ili zločina čiste lice mesta život nije nimalo lak, budući da se svakodnevno suočavaju sa užasnim prizorima krvi, fekalija, crva, muva i ostalih gadosti koje nakon odlaska policije i istražitelja ostanu.

Upoznajte čoveka buktinju: Koža ovog Filipinca je kao kod zmije, samo što njega boli dok se pomera (VIDEO)

Za forenzičkog "čistača terena" iz Sidneja Džoša Marsdena, čistiti lice mesta nakon ubadanja je mnogo gore nego nakon upucavanja, a čišćenje mesta zločina nakon samoubistva je mnogo gore nego nakon ubistva.

Sydney Forensic Cleaning (14) Sydney Forensic Cleaning (14)

- Mrtva osoba curi iz svih mogućih šupljina i to izgleda i smrdi neverovatno. Počevši sa krvlju na koju sam oguglao, pa sve do crva koji se tu skupljaju i muva koje su nepodnošljive - prenosi ovaj čovek istinu bez ulepšavanja.

Sydney Forensic Cleaning (14) Sydney Forensic Cleaning (14)

Kada se desi neko brutalno ubistvo situacija nije toliko strašna, kaže Marsden, jer je nakon istrage potrebno samo oprati svu krv i isprazniti prostorije, ali je situacija daleko gora i teža kada osoba umre sama, uglavnom usled samoubistva.

Sydney Forensic Cleaning (12) Sydney Forensic Cleaning (12)

- Samoubistvo se retko otkrije odmah nakon što se desi, već uglavnom prođe nekoliko dana, nedelja pa i meseci od smrti. Isto je i sa telima osoba koje su prosto umrle same a nisu izvršile samoubistvo. Tela su u stanju poluraspadanja, madraci su natopljeni telesnim tečnostima koje su iscurile iz tela, a smrad je nepodnošljiv - otkriva on i napominje da uglavnom nikad ne zna na kakvo će lice mesta doći kada ga pozovu.

Sydney Forensic Cleaning (8) Sydney Forensic Cleaning (12)

- U jednom slučaju telo je nađeno nedeljama nakon smrti i toliko se raspalo da su telesne tečnosti proble madrac i natopile beton između spratova u zgradi. Bio je to veliki čovek, teško ga je bilo pomaknuti.

Sydney Forensic Cleaning (9) Sydney Forensic Cleaning

U ovom poslu vrućina je glavni neprijatelj, vreme takođe, muve i crvi su svakodnevni deo posla kao i smrad, pa ispada da je sveža krv najlepši prizor posla. Marsden napominje da od ponekih slučajeva danima ne može da se oporavi i da mu mrtvi dolaze u snove, piše Dejli mejl.

Sydney Forensic Cleaning (11) Sydney Forensic Cleaning

Iz svog bogatog radnog iskustva ovaj čovek jakog želuca izvukao je zaključke da na primer žene mnogo nežnije izvršavaju samoubistva od muškaraca dok se u poslednjih nekoliko godina sve češće mogu naći tela zavisnika od narkotika u neverovatnim stanjima, pa čišćenja umeju da traju i do nekoliko dana.

Foto: Sydney Forensic Cleaning Foto: Sydney Forensic Cleaning

Prilikom čišćenja koriste se razne hemikalije ali najvažniji pribor je mašina sa vrelom vodom koja u mlazu izlazi pod neverovatnim pritiskom i tako prodire u najnepristupačnije delove stana. Marsden ovaj posao u Australiji radi od 2010. godine i otkriva da je čišćenje lica mesta veoma unosan posao svugde u svetu, te se brojne firme utrkuju da baš one budu te koje će čišćenje obaviti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA