ZVANIČNO DONETA ODLUKA: 18. maj će biti Dan sećanja na žene žrtve nasilja

Aktivistkinje mreže Žene protiv nasilja uručile 18. maja, prof. dr Zorani Mihajlović, osam hiljada potpisa podrške peticiji za proglašenje 18. maja danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja

  • 1

Danas je doneta odluka da će se 18. maj obeležavati kao Dan sećanja na žene žrtve nasilja.

Ova žena je bila 30 godina medicinska sestra: Trpela je porodično nasilje i na kraju je morala da POBEGNE od kuće. Sada živi u VRLO NEHUMANIM uslovima (FOTO)

Aktivistkinje mreže Žene protiv nasilja uručile 18. maja ove godine potpredsednici vlade i predsednici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorani Mihajlović, osam hiljada potpisa podrške peticiji za proglašenje 18. maja danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja.

Danas je kako saznajemo, zvanično određeno da će baš taj datum biti posvećen svim ženama koje su bile žrtve nasilju.

– Ne samo kao potpredsednica vlade, već kao žena pružam punu podršku da 18. maj bude proglašen danom kada ćemo se setiti svake žene koja je izgubila život u porodičnom i partnerskom nasilju – izjavila je tada Mihajlovićeva.

U Srbiji je 2016. godine u porodično - partnerskom nasilju ubijeno 30 žena, a 327 u poslednjih 10 godina. Posebno zabrinjavajući podatak je i taj da su dve od tri žene u Srbiji bile žrtve nekog oblika nasilja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA