• 8

Zorana je sama skupila 40.000 dolara, pa otišla na lečenje u Južnu Koreju: Dočekali smo je na aerodromu, vratila se još jača! (FOTO)

Ova hrabra devojka boluje od distonije od svoje šeste godine, a pre 12 meseci rešila je da to promeni tako što će uzeti život u svoje ruke

  • 8

Zoranu Zoku Ivanić (23) iz Zrenjanina dočekali smo danas na aerodromu, nakon lečenja na Klinici u Južnoj Koreji koje je trajalo tri meseca. Na životno putovanje hrabra devojka je otišla nakon što je deset meseci sama skupljala i skupila 40.000 dolara neophodnih za terapije. U ovoj priči, ona je dupli pobednik.

Zorana, kraljice: Sama je skupila 40.000 dolara i na Dan žena otputovala u Južnu Koreju, na terapiju! (FOTO) (VIDEO)

Doktori nisu znali šta je sa devojčicom Zoranom, a ona se 16 godina bori kao lavica! Niste svesni koliko je blizu pobede

Za Zoranu je sve stalo kada je sa šest godina obolela od distonije, odnosno - nevoljnog grčenja mišića koji joj glavu vuče u levu stranu. Ovi pokreti su konstantni i bolni, položaji izazvani grčem neprirodni zbog čega ima probleme sa govorom. Fali joj i snage pošto su joj mišići celog tela oslabljeni.

Pre tačno godinu dana rešila je da uzme život u svoje ruke, a pre tačno tri meseca ispratili smo je na lečenje u Južnu Koreju.

Danas je sa dalekog puta stigla dosta drugačija: snažna i vidno promenjena. Njen put izlečenja nije završen u Koreji, ali je tamo napravila snažne temelje zahvaljujući kojima je pobeda nad bolešću sada pitanje vremena.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Do pre tri meseca, to je delovalo nemoguće.

- Bio je ovo veliki izazov za mene jer su terapije bile izuzetno teške. Svakog dana sam bila na Klinici i po 10 sati i radila vežbe za koje sam u početku mislila da nikada neću uspeti da ih izvedem kako treba. Sada, prvi put otkako znam za sebe, nemam bolove u leđima, ojačala sam, lakše mi je sve - rekla nam je Zorana čim je sletela sletanju.

Priznaje da je u toku terapija bilo i suza i trenutaka kada je mislila da ne može dalje, ali je nastavljala jer je znala da drugu priliku neće dobiti.

- Bitno je da nastavljam sa svim u Srbiji. Sada imam terapiju i sprave koje su mi potrebne da radim vežbe. Radujem se budućnosti i jedva čekam da vidim kakve će još promene biti - kaže vidno raspoložena Zorana, koju su na aerodromu dočekali roditelji.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Za devojku koja je 16 godina bila u depresiji zbog svog stanja, i koja je čak doživljavala i zlostavljanje, ovo je ogroman napredak.

- Svima treba da se dogodi jedan jak šamar u životu kako bi shvatili da od depresije i tugovanja nema ništa. Ja sam to shvatila i pokrenula se. Sada znam da ću uraditi sve da ozdravim - rekla nam je pre tri meseca. Danas je dokazala da je volja jača od svake bolesti.

Želimo Zorani što brži put do konačnog izlečenja i sigurno smo da će uspeti.

A ovako je izgledala pre tri meseca kada smo je ispratili sa aerodroma:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/j.stakic@telegraf.rs)

Komentari

  • Ki0230

    Bravo,mila,draga devojko.Želim ti uspešan oporavak,samo hrabro.Ti si naša hrabra Banaćanka!

  • Sportista

    Šta reći za ovu hrabru devojku... Voli zivot i zaslužuje da ga živi sto duže...

  • cko

    Nama koji su investirali u tvoje zdravlje je utoliko draze. Samo mi nije jasno da u Srbiji nema sprava i vezbi za ljude sa ovakvim problemima?! J.bem ti ovakvu zemlju...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima