Užas u školi u Čurugu: Učenici zatekli pirotehniku u dvorištu, jedno dete teže povređeno

Na terenu su bili policija i protivpožarna inspekcija, a o svemu je u ponedeljak obaveštena i prosvetna inspekcija opštine

  • 1

Jedno dete je teže, a nekoliko njih lakše povređeno u incidentu koji se prošlog petka dogodio u dvorištu Osnovne škole "Đura Jakšić" u Čurugu.

Kakva priča: Čika Mile radio kao portir punih 35 godina, nije mogao da skupi za auto, a onda su mu prišli učenici i kolege (FOTO)

Učenici Osnovne škole "Đura Jakšić" u Čurugu, pretežno osmog razreda, zatekli su prošlog petka u toku popodnevne smene pirotehnička sredstva u dvorištu škole, u kojem je prethodne večeri na sportskom terenu organizovana proslava opštinske slave, Spasovdana.

Mesna zajednica organizovala je proslavu slave, sa nastupima muzičara Saše Matića i Amadeus benda.

- U zaista izuzetnoj atmosferi koju su priredili ovogodišnji izvođači uživalo je više od sedam hiljada ljudi. Prema rečima organizatora koncerta Mesne zajednice Čurug, sve je proteklo u najboljem redu - navodi se u kratkom izveštaju sa ovog događaja na zvaničnom sajtu opštine Žabalj, kojoj pripada Čurug.

Međutim, da posle proslave nije sve proteklo u najboljem redu potvrđuju za 021.rs u Dečijoj bolnici, gde je u petak primljen petnaestogodišnji S. Š. sa opekotinama lica i vrata, a koji se i dalje nalazi na Odeljenju plastične i rekonstruktivne hirurgije. On se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

S obzirom na to da niko od osoblja škole, kao ni organizatori proslave - Mesna zajednica Čurug, nisu uklonili pirotehnička sredstva korišćena za slavlje, deca su u popodnevnoj smeni, u toku velikog odmora, prišla pirotehnici i pokušala da je upale.

To su i uspeli i doveli do incidenta.

Na terenu su bili policija i protivpožarna inspekcija, a o svemu je u ponedeljak obaveštena i prosvetna inspekcija opštine.

- Policijski službenici PS Žabalj intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a o svojim saznanjima izvestiće Sektor za vanredne situacije MUP Srbije i nadležno tužilaštvo - kažu za 021 u MUP-u.

Zbog čega niko nije uklonio pirotehniku iz dvorišta nije poznato. Naime, u Mesnoj zajednici Čurug niko od članova nije bio prisutan, a direktorka osnovne škole je bila na sastanku.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jah

    30. maj 2017 | 13:00

    Videla deca petarde i eto, da probaju da upale? I sta sad? Da su bombu nasli jel bi je aktivirali? Ja bi sve koji bacaju petarde debelo kaznjavala. Ako je njima lepo meni nije, plasim se i nervira me zvuk i dosta je bilo eksplozija. I neka ih roditelji nauce da ne cackaju sve na sta naidju na ulici, ovo je strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA