Majka namerno uletela autom u jezero i ubila svoje troje dece: Sada je čeka sramotna kazna! (FOTO)

Prolaznici i hitne službe pokušale su da spasu decu iz jezera

  • 2

Majka koja je ubila troje svoje dece tako što je namerno uletela automobilom u jezero u Australiji osuđena je na najmanje 20 godina zatvora, piše BBC. Mnogi su na društvenim mrežama komentarisali ovu kaznu kao nedovoljnu za majku ubicu.

Jezivi detalji ubistva deteta (3) u Puli: Mališan zadavljen, pa bačen u more. Policija uhapsila majku i još dve osobe

Akon Guode (37) ubila je jednogodišnjeg Bola i četvorogodišnje blizance Hangera i Madit u Melburnu 2015. godine. U automobilu je tada bio i šestogodišnji Alual, ali je on preživeo.

Guode je osuđena za ubistvo, ubistvo deteta i pokušaj ubistva. Sudija je naveo da njeni motivi za zločin ostaju nejasni.

- Vaša izdaja njihovog poverenja je katastrofalna. Ljudi žele da znaju zašto ste uradili to što ste uradili, naročito zato što je roditeljima takav postupak stran i nezamisliv. Prema mom mišljenju , vaši postupci su čin ekstremnog očaja, pre nego što neka vrsta osvete - rekao ej sudija Leks Lasri.

Prolaznici i hitne službe pokušale su da spasu decu iz jezera. Iz vode su uspeli da izvuku Aluala i majku. Na jednom od ranijih saslušanja svedok je pričao šta je video tog dana: „Oni (deca) plutaju, plutaju u vodi. Ne mogu da plivaju...“

Otac ubijene dece pred sudom je izjavio da je Guode „majka puna ljubavi“ koja nikada ne bi povredila svoju decu, piše BBC.

Foto: Guliver/Paul Jeffers/Getty Image Foto: Guliver/Paul Jeffers/Getty Image

Međutim, ključni svedok policije izjavio je da je ona dan pre tragedije pričala o ubistvu svoje dece.

Sudija je naveo da je Guode, koja je došla u Australiju kao izbeglica, pretrpela ozbiljnu traumu u Južnom Sudanu gde su joj ubili jednog muža.

- Imala je ekstremno težak život - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Guode je patila od posttraumatskog stresa, imala je znake depresije i osećaj izolacije od sudanske zajednice. Osuđena je na 26 godina i šest meseci zatvora, a uslovna kazna joj je zabranjena minimum 20 godina.

Takođe, sudija je izjavio da će ona nakon odsluženja kazne najverovatnije biti deportovana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    30. maj 2017 | 12:17

    Ovde majke koje ubiju decu ne odleze ni par godina.

  • Ljilja

    31. maj 2017 | 08:04

    To je strasno svoju djecu ubiti koji si rodila i to se kaze majka nerazumjem ili su bolesne ili nevole svoju djecu zele da budu slobodne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA