GRMEĆE REGION: Vojska Srbije sprema 1.500 "Rambo ratnika"!

Svi će proći najrigorozniju obuku, poput američkih "Foka" ili ruskih specijalaca "Alfa"

  • 36

Ovog leta Vojska Srbije bi trebalo da formira posebnu elitnu jedinicu sačinjenu od 1.500 najbolje obučenih iskusnih specijalaca, popularno nazvanih "Rambo junit".

Vučić: Naši vojnici će izgledati kao Rambo!

Prema pisanju Informera, njihova svrha je da u svakom trenutku zaštite Srbiju od bilo kakve agresije.

Vojnici će biti opremljeni najmodernijim oružjem po modelu "vojnika 21. veka", a glavno naoružanje biće prva srpska automatska modularna puška koja ima izmenjivu cev sa dva kalibra (7,62 mm i 6,5 mm "grendel") i predstavlja poslednju generaciju automatskih pušaka.

Osim puške, koja prednjači u odnosu na sve dosad viđeno, vojni specijalci dobiće i najsavremeniju balističku zaštitu i optiku.

Koliko dobro će vojnici biti opremljeni i obučeni oslikava to što ih je novoizbarani predsednik države Aleksandar Vučić nazvao "Rambo ratnicima".

Printskrin: YouTube/Khue Ak Printskrin: YouTube/Khue Ak

- Ideja je da posle prvih 1.500 specijalaca, do kraja godine dobijemo još toliko posebno obučenih vojnika. Svi će proći najrigorozniju obuku, poput američkih "Foka" ili ruskih specijalaca "Alfa". Oni će dobiti najkvalitetniju i najskuplju opremu i oružje. Nijedna vojska u regionu još nije napravila ništa slično - rekao je za ovaj list dobro obavešteni izvor.

Prema Informerovim saznanjima, ova vest je digla na noge bezbednosne strukture u regionu, a pogotovo šiptarske političare na Kosovu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    31. maj 2017 | 09:12

    Pa sad braćo pravac Kosovo i Metohija

  • Vuksna

    31. maj 2017 | 09:10

    Конани варварини :).

  • Dejan

    31. maj 2017 | 15:15

    Kao prvo spajanjem 63.padobranske brigade i 72.specijalne brigade formiran je specijalni bataljon vojske srbije ...verovatno se radi o opremanju ove formacije a ne stvaranju neke nove...a ko sumnja u sposobnost ove formacije u velikoj je zabludi ...bolje je 1500 pravih boraca nego 15000 onih koji kukaju kada dobiju poziv za vojnu vežbu...imao sam č

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA