≫ 

Otac tragično preminulog dečaka Radenka dobio rezultate veštačenja: Rana nije obrađivana!

- Ništa od toga nije činjeno u Opštoj bolnici u Loznici, a u izveštaju piše i da je mala rana bila zatvorena - očajan je Milan Nikodinović

  • 3

Milan Nikodinović, otac dečaka Radenka (8), koji je oktobra prošle godine posle preloma ruke preminuo od sepse, danas je dobio rezultate veštačenja - kako kaže, stručnjaci su konstatovali da je dečak morao da bude zadržan u bolnici, da prima antibiotsku terapiju i da se rana hirurški obrađuje, pišu Večernje novosti.

Posle smrti malog Radenka dešavaju se čudne stvari: Doktor je završio u drugoj bolnici, otac je neutešan!

- Ništa od toga nije činjeno u Opštoj bolnici u Loznici, a u izveštaju piše i da je mala rana bila zatvorena, da u nju nije mogao da stigne kiseonik i da ju je bilo nužno otvoriti - kaže Milan.

U lečenju u Institutu za majku i dete u Beogradu konstatovan je jedan propust, ali je ocenjeno da je dete iz Loznice poslato u veoma lošem stanju, opasnom po život.

Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic

Zbog smrti dečaka, Ministarstvo zdravlja Srbije podnelo je krivičnu prijavu protiv doktora Dobrivoja Bojanića, ortopeda u lozničkoj bolnici, koji je primio dečaka. U međuvremenu je saslušan osumnjičeni lekar, ali i tridesetak svedoka.

U Tužilaštvu su isticali da je preostalo da stignu veštačenja, posle čega sledi odluka da li će protiv dr Bojanića biti podignuta optužnica. Veštačenje je sada obavezno.

Roditelji dečaka od početka su zahtevali odgovornost lozničkog lekara, ali i nekih lekara iz Beograda, jer smatraju da bi Radenku verovatno spasli život da su mu amputirali ruku.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    31. maj 2017 | 22:39

    Nikada i nista me u životu nije tako pogodilo kao smrt tog nesrećnog decaka i ako nepoznajem tu porodicu teško mi sve to pada... Mogu misliti kako je njima.. Samo bi zeleo da maksimalno kazne sve odgovorne lekare bar ako nista drugo za dobar primer ostalima jel takvih neodgovornih lekara ima jako puno...

  • polat

    31. maj 2017 | 23:01

    konacno su istragu odradili kako treba,ipak je otac bio u pravu u sta nisam sumnjao ni jednog trena,vidi se po onom doktoru da bi mu vise stajalo da vozi traktor nego da nosi bijeli mantil,sramota koliko ovakvih poput ovog doktora zauzimaju mjesto onima koji nesto znaju I koji mogu pomoci da se stanje u zdrastvu u Srbiji popravi

  • Nole

    31. maj 2017 | 21:59

    Nemoj da te brine to sto si procitao mi te svi volimo i podrzavamo SREĆNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA