Divne životinje konačno našle svoju sreću: Napuštene kamile biće zbrinute u ZOO Jagodina

Reč je o dve kamile koje je vlasnik cirkusa ostavio sa još oko 15 životinja, u tako lošim uslovima da je većina uginula

  • 2
Zoološki vrt u Jagodini Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Kamile italijanskog cirkusa "Monte Karlo" koje je vlasnik ostavio u naselju Dahna kod Podgorice, bće zbrinute u Zoološkom vrtu "Tigar" u Jagodini.

Najlepša vest danas: Stigle prinove u jagodinski ZOO vrt, preslatke Alpino kozice (FOTO)

Reč je o dve kamile koje je vlasnik cirkusa ostavio sa još oko 15 životinja, u tako lošim uslovima da je većina uginula.

Cirkus je Crnu Goru napustio u septembru prošle godine, a vlasnik je dao saglasnost da mogu biti zbrinute u Srbiji.

U ZOO-u ističu da su u stalnoj komunikaciji sa Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede i Upravom za inspekcije poslove oko pribavljanja raznih papira, sertifikata i prevoda sa srpskog na crnogorski jezik, kako bi kamile budu transportovane iz Crne Gore.

– Kamile su napaćene zbog neadekvatnih uslova u kojima su držane ali se tvrdi da su zdrave. Ipak njih će pregledati naš veterinar – napominju u ZOO.

Dolazak kamila se očekuje brzo

ZOO vrt u Jagodini je u novembru prošle godine zbrinuo i 14 mladunčadi nojeva starih tri meseca koji su na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom oduzeti jednom državljanu Nemačke, jer ih je švercovao bez papira u automobilu opel kadet.

– Nemac je vozio 18 malih nojeva, ali je četvoro uginulo, pre dolaska ekipe ZOO vrta. Svih 14 koje je preuzeo ZOO vrt u Jagodini su ostali živi i sada su, posle karantina, raspoređeni po ZOO vrtovima u Srbiji – podsećaju u ZOO "Tigar".

Zbog dobrog poslovanja, brige, odnosa prema životinjama i uslovima koje ima, ZOO vrt u Jagodini je određen za karantin životinja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pimbe

    1. jun 2017 | 11:40

    Prevod sa srpskog na crnogorski... nevjerovatno. :)

  • xxdet

    1. jun 2017 | 10:58

    Ko god da procita ovaj tekst nek to pazljivo uradi da vidi cudo nevidjeno ali ne film nego stvarnost. U tekstu kaze : `oko pribavljanja raznih papira, sertifikata i prevoda sa srpskog na crnogorski jezik`. Sta reci osim nek se milogorci gube od Srbije sto dalje i sto brze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA