Glumici koja je satarom ubila majku i baku odloženo suđenje za 12. jul

Veštaci su zaključili da je ona u trenutku ubistva delovala u afektu besa pod dejstvom lekova i alkohola koji su joj remetili kontrolu kritičkog mišljenja i ponašanja

  • 7

Suđenje Teodori Viktorović (40) optuženoj za ubistvo majke i babe u porodičnom stanu na Vračaru u martu 2015. godine odloženo je danas za 12. jul zbog izostanka sudije, koji je na bolovanju.

Neverovatan obrt u slučaju glumice koja je satarom ubila majku i baku: Zbog ovoga možda neće robijati!

Kraj suđenja: Srpska glumica koja je satarom ubila majku i babu može dobiti i 40 godina zatvora!

STRAVIČNI DETALJI MASAKRA U BEOGRADU: Teodora je bila sva krvava, delovalo je kao da je htela da se ubije!

Na prošlom pretresu održanom početkom maja, na suđenju je predstavljen nalaz sudsko-prihijatrijskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je obavio superveštačenje Viktorovićeve.

Veštaci su zaključili da je ona u trenutku ubistva delovala u afektu besa pod dejstvom lekova i alkohola koji su joj remetili kontrolu kritičkog mišljenja i ponašanja.

Detaljno ukazujući na njenu zavisnost od alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci, što se dovodi u uzročno-posledičnu vezu sa dvostrukim ubistvom koje je počinila, veštaci su dali mišljenje da Viktorovićki treba da se izrekne mera bezbednosti lečenje od alkoholizma.

Superveštačenje je obavljeno jer prethodni nalazi i mišljenja veštaka nisu bili saglasni u pogledu stepena uračunljivosti Viktorovićke koja se tokom suđenja branila da nije bila svesna šta čini.

Foto: Marko Todorović, Facebook/TEODORAVIKTOROVI Foto: Marko Todorović, Facebook/TEODORAVIKTOROVI

Viktorovićeva se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili 30 do 40 godina zatvora, a tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije ova mera bezbednosti se može izreći ako je učiniocu krivičnog dela "izrečena kazna, uslovna osuda, sudska opomena ili je ucinilac oslobođen od kazne".

U slučaju kazne zatvora, zakon navodi da se vreme provedeno u ustanovi za lečenje od alkolizma, uračunava u kaznu zatvora.

Viktorović je optužena da je u martu 2015. godine satarom ubila majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru posle svađe, a zločin je policiji prijavio njen suprug.

U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka.

Foto: Facebook/TEODORAVIKTOROVI, Printskrin: Bolji život Foto: Facebook/TEODORAVIKTOROVI, Printskrin: Bolji život

Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Teodora je, kako su pisali mediji, odvezena je na Vojnomedicinsku akademiju, gde je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala cak 3,6 promila lkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje.

Teodora Viktorović je diplomirala na glumi u klasi Mirjane Karanović.

Ona je, inace, unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slatkica

    2. jun 2017 | 17:55

    Nema smisla da u ovu pricu ubacujete neduznog dedu, glumca velikana, Posten covek, da mu prljate ime, kakve on ima veze sa zlocinom, svima moze da se desi da neko iz familije pocini zlocin, ode u zatvor a porodica na stub srama. Svako je odgovoran za svoja dela i zivot.

  • Mikica

    1. jun 2017 | 14:53

    Nije ih za dzabe ubila. Trpila ceo zivot uvrede i izivljavanja pa je doslo do prekida filma

  • Luka Albijanic

    1. jun 2017 | 14:08

    Saucesce prijateljima i porodici ... Nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete vecno u nasim srcima , sada ste na nekom Lepsem Mestu ... Pocivajte u miru i Raju , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu Legendo ... Gospode molimo oprostite , pomozite i spasite ako nije problem ... Amin ...Amin ... Amin ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA