Srbija, obećana zemlja za kockare: Stranci godišnje u našim kazinima ostave čak 500 miliona evra

Strani turisti uglavnom posećuju nekoliko najvećih prestoničkih kockarnica

  • 1

Stranci u srpskim kockarnicama godišnje ostave čak 500 miliona evra, što predstavlja petinu ukupnih prihoda naše zemlje od turizma, kažu u Ministarstvu trgovine, telekomunikacija i turizma.

GRAD RAZVRATA KOJI SE ZOVE "SPECIJALNA JEDINICA 4": Prostitutke su svuda, svi se drogiraju, a poslastica je MESO PITONA (VIDEO)

Mnogi bogati Turci, Iranci, Izraelci i Arapi dolaze u našu zemlju samo zbog kockanja, jer je ono u njihovim državama zabranjeno i za noć često izgube i na desetine hiljada evra.

Savetnik za ekonomski razvoj u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Aleksandar Denda potvrdio je za Informer da stranci samo na kockanje u Srbiji godišnje potroše pola milijarde evra, kao i da veliki broj njih u našoj zemlji dolazi u prve kockarske ture.

- Srbija od kockanja stranih turista godišnje prihoduje 500 miliona evra, što predstavlja čak 20 odsto od 2.5 milijardi, koliko naša zemlja ukupno zaradi od turizm. Radi se o turistima iz država u kojima je kockanje zabranjeno, poput Turaka, Arapa, Iranaca i Izraelaca. Najveći broj njih dođe na nekoliko dana samo da bi se kockali i kada se izigraju i potroše dosta novc, vraćaju se u svoje zemlje. Ništa ih drugo ne zanima osim da imaju gde da spavaju, šta da pojedu i da odu u kazino - otkrio je Denda.

Foto: Foter/Flickr/rosswebsdale Foto: Foter/Flickr/rosswebsdale

Strani turisti uglavnom posećuju nekoliko najvećih prestoničkih kockarnica, gde ostavljaju veliki novac, ali i pored toga su uvek ljubazni i vrlo galantni.

- Često se dešava da u pola noći za rulet-stolom vidite našeg čoveka koji kuka kao da ste mu oko izvadili za sto ili dvesta evra koliko je izgubio, a pored njega Iranac ili Turčin se smeju i piju piće, a pukli su to veče deset ili dvadeset hiljada evra - dodao je on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zane

    2. jun 2017 | 11:14

    Nije tu dobra Srbija 500 m evra već vlasnici kazina. Srbija je u tome dobila zambu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA