Država će dati novac za zadruge i zapošljavanje mladih agronoma i veterinara: Krkobabić u poseti Pirotskom okrugu

Krkobabić je najavio i da će do kraja godine na području Pirotskog upravnog okruga biti osnovana najmanje jedna nova zadruga i revitalizovana jedna postojeća

  • 4

Stanje u zadrugama nije sjajno, ali među njima ima onih koje postižu izvanredne rezultate, a država će nizom sistematskih mera nastojati da oživi zadružni sistem koji treba opet da bude generator razvoja srpske poljoprivrede, poručio je danas tokom posete Pirotskom okrugu ministar Milan Krkobabić.

Skočio i izvoz i uvoz Srbije u prva četiri meseca 2017. godine!

Ako imate akcije Telekoma, čekaju vas pare: Evo koliko vam sleduje na ime dividende

On je najavio i da će do kraja godine na području Pirotskog upravnog okruga biti osnovana najmanje jedna nova zadruga i revitalizovana jedna postojeća.

Krkobabić, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj, kazao je u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava iz pirotskog kraja da će država davati subvencije zadrugama, kojih u Srbiji ima oko 1.500, kao i subvencije za zapošljavanje mladih školskih kadrova - agronoma, veterinara i drugih stručnjaka.

Foto: Kabinet ministra bez portfelja Milana Krkobabića Foto: Kabinet ministra bez portfelja Milana Krkobabića

- U celu priču aktivno je uključen i Odbor za selo Srpske akademije nauke i umetnosti. Reč je o eminentnim stručnjacima čija reč mora da se poštuje i uvažava - rekao je Krkobabić, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Krkobabić je danas obišao Pirotski okrug u okviru Programa mera ravnomernog regionalnog razvoja, kroz učešće države u podsticajima za osnivanje novih i obnovu postojećih zadruga, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

Ministar je razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Pirota, predsednicima opština Bela Palanka, Babušnica i Dimitrovgrad, uz prisustvo predstavnika opštinskih službi za poljoprivredu, okružnih zadružnih saveza, kao i direktora zadruga iz Pirotskog okruga.

Nakon sastanka, Krkobabić je obišao zemljoradničku zadrugu Bobolovac u selu Blato kod Pirota i poljoprivredno domaćinstvo zadrugara Nebojše Markovića.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AVRAM

    2. jun 2017 | 16:52

    Krkobaboc treba da bude insruktor vozac za sve vrste poljoprivredne masine, mnogo se razume covek bre a najvise u pricanju.

  • .S. S.

    2. jun 2017 | 19:48

    Bilo bi lepo da je ovo ozbiljno da vidimo koliko je istina ili samo truli marketing

  • Goša

    4. jun 2017 | 23:38

    Zadruga. Ako moj deda ozivi iz groba, onda se i zadruge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA